6. května 2006 Aktuálně

Donátoři

Od února letošního roku realizujeme projekt Charitní dům sv. Františka – azylové zařízení pro lidi bez domova a kontaktní místo pro lidi v nouzi podpořeného z Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů spolufinancovaného ze státního rozpočtu České republiky a Evropského sociálního fondu. Projekt je zaměřen na rozvoj a zkvalitnění sociální práce s osobami sociálně vyloučenými či ohroženými sociálním vyloučením.

Od konce dubna roku 2005 jsme začali realizovat dva projekty, které jsou podpořeny v rámci programu Phare 2003 – Rozvoj lidských zdrojů, tedy z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu České republiky.
Jedná se o projekt Cesta z beznaděje – Rozvoj integračních programů a krizové pomoci pro lidi sociálně vyloučené. Do realizace tohoto projektu je zapojen Charitní dům sv. Zdislavy-azylové zařízení pro matky v tísni, Charitní dům sv. Františka-azylový dům pro lidi bez domova a Charitní sociálně právní poradna a poradna pro ženy a dívky.

Druhým projektem je projekt Rozvoj komunitních služeb pro osoby se specifickými potřebami žijícími v rehabilitačním areálu v Hrabyni, do jehož realizace je zapojeno Charitní centrum sv. Kláry-komunitní zařízení pro osoby se zdravotním postižením.

Oba projekty jsou realizovány po dobu 15 měsíců. Věříme, že jejich realizací pomůžeme dalším klientům zvládat jejich problémy.

M. Monsportová