Charitní hospicová poradna

Kde nás najdete

Adresa

Charvátská 785/8, Ostrava-Výškovice 70030

Na koho se můžete obrátit

Mgr. Marcela Kutláková DiS.

sociální pracovník
Tel.: 731 625 768 E-mail: _nwm5fd7VX~y9dh7c8kmYZhaa8kmb

Mgr. Alexandra Čubová

vedoucí střediska
Tel.: 731 534 002 E-mail: 3hFzZ1enW5Cy8Z8fW7c-5cjjWonhT65j4mnhTj

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Hospicová péče, umírající

Charitní hospicová poradna

Typ služby
Odborné sociální poradenství

Poskytovatel
Charita Ostrava

Kraj
Moravskoslezský kraj

Způsob poskytování
ambulantní, terénní

Vedoucí služby
Mgr. Alexandra Čubová

Registrační číslo služby

Aktuální kapacita - ambulantní služba

Poslání a cíle

Posláním Charitní hospicové poradny je poskytovat základní a odborné sociální poradenství, doprovázení, psychologickou a duchovní pomoc, poradenství v oblasti zdravotnické péče a zdravotního stavu, případně vzdělávání a to uživatelům, kteří jsou těžce nemocní či v terminálním stádiu svého života, uživatelům, kteří pečují o těžce nemocnou či umírající blízkou osobu nebo pro uživatele, kterým blízká osoba zemřela. Služby poskytujeme také dalším zájemcům z řad veřejnosti a těm, kteří mají zájem působit jako dobrovolníci u těžce nemocných nebo umírajících.

Smyslem poskytovaných služeb je prevence vzniku krize z úmrtí blízkého člověka, umožnění bezpečného truchlení, doprovázení blízkých osob pečujících o umírajícího a také doprovázení umírajícího, pomoc při zajištění lidské důstojnosti v posledních chvílích života.

Uživatelé mohou získat odbornou podporu a pomoc v obtížné životní situaci či v terminálním stádiu svého života.

Charitní hospicová poradna zajišťuje Půjčovnu kompenzačních pomůcek, kde je možné půjčit:  mechanický vozík, chodítka, sprchovací vozík, sedák do vany, toaletní židle, sedák do vany, polohovací postel, odsávačka, nadstavba na WC, Bio lampa, antidekubitní matrace a další pomůcky.

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením, osoby s chronickým onemocněním, osoby (pre)terminálně nemocné

Činnosti

poskytování informace pro specifické skupiny