ŠATNÍK CHARITY OSTRAVA

Šatník Charity Ostrava
Jeremenkova 154/8, 703 00 Ostrava-Vítkovice

POSLÁNÍ

Šatník Charity OstravaPosláním Šatníku Charity Ostrava je shromažďování darovaného ošacení a obuvi a jejich další využití předáním lidem v nouzi, především uživatelům sociálních služeb denních center pro lidi bez domova, nocleháren, azylových domů či startovacích bytů provozovaných Charitou Ostrava a dalších poskytovatelů služeb sociální prevence.

VÝDEJ MATERIÁLNÍ POMOCI

Materiální pomoc lidé v šatníku získají bezplatně na základě žádanky potvrzené sociálním pracovníkem poskytovatele sociální služby nebo úřadů ostravských městských obvodů. Výdej ošacení a obuvi lidem v Šatník Charity Ostravanouzi probíhá ve stanovené otevírací době Šatníku Charity Ostrava.

PŘÍJEM MATERIÁLNÍ POMOCI

Budeme vděčni dárcům, pokud se rozhodnou podpořit Šatník Charity Ostrava materiálním darem. Pro lidi v obtížné životní situaci využijeme především:

• textil (pánské, dámské a dětské oděvy, ručníky, ložní prádlo)
  • obuv (pánská, dámská, dětská; spárované)
  • Aktuální potřeby - zima 2018/2019: prosíme dárce jen o pánské ošacení: bundy, rifle, flanelové košile, mikiny, ponožky, trenky – boxerky, spodky, zimní boty, rukavice, čepice. Potřebné jsou také batohy, spacáky, a tenké deky.

Šatník Charity OstravaPříjem materiální pomoci od dárců do Šatníku Charity Ostrava probíhá ve stanovené otevírací době. Mimo otevírací dobu je možné dar vložit do červeného sběrného kontejneru na parkovišti vlevo od vstupu do objektu, cca 60 m. Do kontejneru se dary vkládají v PE pytli nebo tašce.

Nepřijímáme, ani do kontejneru nepatří:

• znečištěný nebo mokrý textil
  • starší ošacení z umělých vláken (dederon, krimplen, slotera apod.)
  • pánské obleky a společenské šaty, kožichy a kabáty
  • nenositelná obuv a boty na podpadcích
  • domácí potřeby a hračky
  • elektrospotřebiče
  • nábytek
  • tříděný nebo komunální odpad

Pracovníci Šatníku mají právo rozhodnout o přijetí či nepřijetí určitého sortimentu z ohledem na jeho stav a potřebnost např. na jiných střediscích Charity Ostrava.

Šatník Charity OstravaPřijatá materiální pomoc, která po vytřízení nebude použitelná pro další využití uživateli sociálních služeb, prodá Charita Ostrava zpracovateli použitého textilu a výnos využije na zabezpečení provozu Šatníku Charity Ostrava.

V souladu s posláním, Šatník Charity Ostrava pomáhá lidem ve složité životní situaci zabezpečovat základní potřeby, omezit rizika života na ulici a umožní jim cítit se důstojně. Děkujeme dárcům za materiální podporu.

Šatník Charity Ostrava je metodicky řízen a provozně zajišťován v rámci aktivit Charitního domu sv. Františka - azylového domu a noclehárny.

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje ČR.

Statutární město Ostrava        Moravskoslezský kraj

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59