Tříkrálová sbírka 2021 v Ostravě a okolí

25. 11. 2020, 22:00 - 24. 1. 2021, 23:59 Ostrava a okolí Benefiční akce, Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

Tříkrálová sbírka 2021 v rámci Ostravy a okolí probíhá ve dnech 1. – 24. ledna 2021. Charita Ostrava se ve spolupráci s Charitou sv. Alexandra pravidelně zúčastňuje této celorepublikové veřejné sbírky, kterou na pomoc lidem v nouzi pořádá Charita Česká republika.   Více o Tříkrálové sbírce v Ostravě=>

Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci a celostátně přijatým opatřením rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyrazí. Zdraví koledníků i dárců je pro nás na prvním místě a koleda se proto zatím uskuteční zejména ve virtuálním prostoru.

Zapečetěné pokladničky Tříkrálové sbírky 2021 jsou v některých místech v Ostravě a okolí umístěny stacionárně a pro dárce přístupné do 24. 1. v provozních dobách úřadů, obchodů a dalších subjektů:

Přehled umístění pokladniček Tříkrálové sbírky 2021

Vychutnejte si koledu s našimi online koledníky. O příspěvky na níže uvedené záměry žádáme dárce do „virtuální Tříkrálové pokladničky" přímo na sbírkové konto č. ú.: 66008822/0800 u České spořitelny s variabilním symbolem: 77708013. Můžete přispět také na portálu www.trikralovasbirka.cz (zadáním specifikace: "OSTRAVA CH"; návod on-line darování) Neváhejte přispět i drobnou částkou. Stejně jako u příspěvků do pokladničky i při online koledě platí, že KAŽDÁ KORUNA POMÁHÁ. Děkujeme za vaši štědrost.QR_platba_Charita Ostrava_TKS_2021

Dar můžete poslat i pomocí QR kódu z přímo z mobilního bankovnictví. Příspěvky shromážděné v Ostravě, okolních obcích a městech do veřejné sbírky podpoří aktivity pro lidi v nouzi provozované Charitou Ostrava a Charitou sv. Alexandra.

Přispějete-li do sbírky převodem, můžete si výši daru uplatnit ke snížení daňového základu. Pro vystavení potvrzení o daru vyplňte formulář: https://www.charita.cz/podporte-nas/darujte/zadost-o-potvrzeni-o-daru/ a do poznámky uveďte VS: 77708013.

TKS koncert 10. 1. 2021Tradiční brněnský Tříkrálový koncert byl odvysílán v přímém přenosu 10. 1. 2021 v přímém přenosu od 18 h na programu ČT1. Vystoupili: Leona Machálková, Michal Hrůza, Pokáč a další.

Všem lidem, kteří se do sbírky jakkoli zapojí, velice děkujeme!

Finanční prostředky získané v Tříkrálové sbírce 2021 Charita Ostrava a Charita sv. Alexandra využijí na tyto schválené záměry (projekty):

1. Tříkrálová sbírka 2021 - Charita Ostrava a Charita sv. AlexandraPodpora Mobilního hospice a ošetřovatelské služby sv. Kryštofa (250 000 Kč)
  2. Podpora Šatníku Charity Ostrava (105 000 Kč)
  3. Vybavení bytů sociální rehabilitace Charitního střediska sv. Lucie (50 000 Kč)
  4. Obnova kuchyně v domově pro seniory sv. Václava (450 000 Kč)
  5. Zkvalitnění zázemí Hospice sv. Lukáše (450 000 Kč)
  6. Vybavení chráněných dílen - podpora osob se zdravotním postižením (30 000 Kč, Charita sv. Alexandra)
  7. Plynofikace a rekonstrukce kotelny v hl. budově Charity sv. Alexandra (270 000 Kč, Charita sv. Alexandra)

Kontakty:
Charita Ostrava, Kořenského 1323/17, 703 00 Ostrava-Vítkovice, Veronika Curylová, tel./fax: 596 787 011, 733 676 692, e-mail: veronika.curylova(at)ostrava.charita.cz, www.ostrava.charita.cz

Charita sv.  Alexandra, Holvekova 651/28, 718 00 Ostrava-Kunčičky, Bc. Zdeněk Staněk, tel./fax: 596 237 831, 731 625 839, info(at)alexandr.charita.cz, www.charita-sv-alexandra.cz