Tříkrálová sbírka 2021

Tříkrálová sbírka 2021 probíhá v rámci Ostravy a okolí ve dnech 1. – 24. ledna 2021. Charita Ostrava se ve spolupráci s Charitou sv. Alexandra pravidelně zúčastňuje této celorepublikové veřejné sbírky, kterou na pomoc lidem v nouzi pořádá Charita Česká republika

Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci a celostátně přijatým opatřením rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyrazí.

Zdraví koledníků i dárců je pro nás na prvním místě a koleda se proto zatím uskuteční zejména ve virtuálním prostoru. Zapečetěné pokladničky Tříkrálové sbírky 2021 jsou v některých místech v Ostravě a okolí umístěny stacionárně a pro dárce přístupné do 24. 1. v provozních dobách úřadů, obchodů a dalších subjektů:

Přehled umístění pokladniček Tříkrálové sbírky 2021

QR_platba_Charita Ostrava_TKS_2021O příspěvky na níže uvedené záměry žádáme dárce do „virtuální Tříkrálové pokladničky" přímo na sbírkové konto č. ú.: 66008822/0800 u České spořitelny s variabilním symbolem: 77708013. Můžete přispět také na portálu www.trikralovasbirka.cz (zadáním specifikace: "OSTRAVA CH"; návod on-line darování) Neváhejte přispět i drobnou částkou. Stejně jako u příspěvků do pokladničky i při online koledě platí, že KAŽDÁ KORUNA POMÁHÁ. Děkujeme za vaši štědrost.

Dar můžete poslat i pomocí QR kódu z přímo z mobilního bankovnictví. Příspěvky shromážděné v Ostravě, okolních obcích a městech do veřejné sbírky podpoří aktivity pro lidi v nouzi provozované Charitou Ostrava a Charitou sv. Alexandra.

Přispějete-li do sbírky převodem, můžete si výši daru uplatnit ke snížení daňového základu. Pro vystavení potvrzení o daru vyplňte formulář: https://www.charita.cz/podporte-nas/darujte/zadost-o-potvrzeni-o-daru/ a do poznámky uveďte VS: 77708013.

TKS koncert 10. 1. 2021Tradiční brněnský Tříkrálový koncert byl odvysílán 10. 1. 2021 v přímém přenosu od 18 h na programu ČT1 a je dostupný v záznamu v archivu: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/13801679903-trikralovy-koncert-2021/32129838008. Vystoupli: Alena Antalová, Leona Machálková, Michal Hrůza s kapelou, Pokáč a další.

Všem lidem, kteří se do sbírky jakkoli zapojí, velice děkujeme!

Finanční prostředky získané v Tříkrálové sbírce 2021 Charita Ostrava a Charita sv. Alexandra využijí na tyto schválené záměry (projekty):

1. Podpora MoTříkrálová sbírka 2021 - Charita Ostrava a Charita sv. Alexandrabilního hospice a ošetřovatelské služby sv. Kryštofa (250 000 Kč)
  2. Podpora Šatníku Charity Ostrava (105 000 Kč)
  3. Vybavení bytů sociální rehabilitace Charitního střediska sv. Lucie (50 000 Kč)
  4. Obnova kuchyně v domově pro seniory sv. Václava (450 000 Kč)
  5. Zkvalitnění zázemí Hospice sv. Lukáše (450 000 Kč)
  6. Vybavení chráněných dílen - podpora osob se zdravotním postižením (30 000 Kč, Charita sv. Alexandra)
  7. Plynofikace a rekonstrukce kotelny v hl. budově Charity sv. Alexandra (270 000 Kč, Charita sv. Alexandra)
Tříkrálová sbírka 2020

Charita Ostrava + Charita sv. Alexandra

Projekty Diecézní charity ostravsko-opavské

Zahraniční humanitární projekty Charity ČR

Sekretariát Charity ČR

Režie Tříkrálové sbírky

Celorepublikové DMS - Charitu Ostrava a sv. Alexandra
(nad 100 % částky vykoledované v Ostravě a okolí)

Ke stažení:
Výsledky TKS 2021 v obcích a městech - Charita Ostrava, Charita sv. Alexandra

Vedoucí skupinky koledníků je osoba starší 15 let. Vedoucí skupinky je držitelem Průkazky jež je formou plné moci, kterou pořadatel sbírky - Charita Česká republika - zplnomocňuje k nakládání se sbírkovou pokladničkou. Válcovité kasičky jsou úředně zapečetěné, opatřené logem Charity Česká republika. Vedoucí skupinky je povinen se během koledování na požádání dárce či osoby oprávněné kontrolovat provádění sbírky (policie, pověřený pracovník městského či obecního úřadu, magistrátu) prokázat průkazkou a platným občanským průkazem. Průkazka je platná pouze s platným občanským průkazem.
Do celonárodní Tříkrálové sbírky lze přispět celoročně také prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30 (nebo 60, 90) na číslo 87 777  (cena DMS je 30 Kč (nebo 60,-, 90,- Kč), na pomoc potřebným jde 29, 59 nebo 89,- Kč) .

Všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojí do realizace Tříkrálové sbírky 2021 velice děkujeme!

Kontakty:
Charita Ostrava, Kořenského 1323/17, 703 00 Ostrava-Vítkovice, Bc. Veronika Curylová, tel./fax: 596 787 011, 733 676 692, e-mail: veronika.curylova(at)ostrava.charita.cz, www.ostrava.charita.cz
Charita sv.  Alexandra, Holvekova 651/28, 718 00 Ostrava-Kunčičky, Bc. Zdeněk Staněk, tel./fax: 596 237 831, 731 625 839, info(at)alexandr.charita.cz, www.charita-sv-alexandra.cz

Tříkrálová sbírka 2021

16. 11. 2020, 17:10 — 30. 1. 2021, 23:59

Můj svět - 13. ročník fotosoutěže Charity Opava

25. 11. 2020, 22:00 — 24. 1. 2021, 23:59

Tříkrálová sbírka 2021 v Ostravě a okolí

28. 1. 2021, 14:00 — 28. 1. 2021, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - 28. 1. 2021

FB skupina "Bláža" - podpora:

FB skupina - Bláža