Vánoce v Charitě Ostrava

PF 2008Pro uživatele služeb Charity Ostrava jsou připraveny ve vánočním období akce, kterými se snažíme nahradit kouzlo domova těm lidem, kteří domov buď nemají nebo jejich podmínky a zdravotní stav neumožňují, aby doma žili.

Mikulášská nadílka"Již tradičně bude v našem azylovém domě sv. Františka pro muže štědrovečerní večere s nadílkou drobných dárků a chystáme taky vánoční turnaje v pipg-pongu, šachu atd." přibližuje zVánoční jarmarkástupce vedoucího domu Jiří Linart. Kontaktní místo pro osoby v nouzi bude otevřeno 24. - 26. prosince od 12 do 15 h, na Štědrý den se bude vydávat hrachová polévka, bramborový salát a smažený kapr.

Pro seniory, kteří jsou největší skupinou uživatelů charitních služeb, jsou připraveny rozmanité události jako sváteční setkání s pohoštěním, drobné koncerty nebo společné zpívání.

"Na vánoční období se naši senioři vždy velmi těší. Od počátku prosince probíhá jarmark Mikulášská nadílkajejich výrobků, zavítal k nám Mikuláš se svoji družinou a 20. prosince budeme společně charitního domu sv. Alžběty ochutnávat cukroví, zpívat koledy a další písně" říká k vyjímečnému období roku vedoucí  pro přechodný pobyt seniorů Jarmila Grollová.

V Hospici sv. Lukáše proběhl adventní koncert duchovní hudby, s nadílkou a zpěvem přišli za pacienty lidé s mentálním postižením a zazpívat tady byly i děti ze základní školy.

Věříme, že všechny akce a celé vánoční období bude zdrojem radosti a pohody našich uživatelů našich služeb a jejich blízkých. To přejeme také všem Vám a vše dobré v Novém roce!

Tříkrálová sbírka 2021

1. 6. 2021, 14:00 — 31. 12. 2021, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace

14. 9. 2021, 17:00 — 30. 11. 2021, 19:00