Tříkrálové poděkování v ostravské ZOO

Více než šest set tříkrálových koledníků v sobotu 2. 3. 2019 navštívilo ostravskou ZOO. Smyslem setkání bylo poděkování Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra za jejich dobrovolnou pomoc při Tříkrálové sbírce 2019.

Tříkrálové poděkování v ostravské ZOOSpolečné zahájení setkání uvedla koordinátorka Tříkrálové sbírky v Ostravě Veronika Curylová. Její velké poděkování a obdiv k nezištné pomoci mnohaset dobrovolných koledníků podpořili také ředitelé obou ostravských Charit (Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra) Martin Pražák a Josef Stoklasa. Koledníky na akci pozdravil také náměstek ostravského primátora pro sociální věci a zdravotnictví Zbyněk Pražák.

Úsilí koledníků při němž v první polovině ledna 2019 navštěvovali domácnosti v Ostravě a okolí s radostným poselstvím Vánoc a přáním všeho dobrého do nového roku přineslo díky štědrosti dárců do Tříkrálové sbírky celTříkrálové poděkování v ostravské ZOOkem 2 230 753 Kč. Finance, které zůstávají na realizaci potřebných projektů pro lidi v nouzi, ostravské Charity využijí pro podporu služby sociální rehabilitace mužů, žen a dětí se zkušeností s životem bez domova, podporu služby Terénní programy pro lidi bez domova, umožní obnovit a rozvinout technické zázemí v Hospici sv. Lukáše, podpoří dlouhodobě ztrátové služby Mobilního hospice sv. Kryštofa nebo zajistí rekonstrukci a vybavení chráněných dílen pro lidi s fyzickými hendikepy. Využítí prostředků Tříkrálové sbírky 2019 =>

Pro koledníky byla připravena individuální prohlídka celé Zoo Ostrava a několik komentovanTříkrálové poděkování v ostravské ZOOých prohlídek s fundovaným výkladem. Nechybělo ani občerstvení zajištěné Charitou Ostrava a z řeznictví Janus, kde směřuje poděkování za podporu.

Vělice děkujeme Zoo Ostrava za vstřícné přijetí a podporu akce pro tříkrálové koledníky. Poděkování patří také všem, kde se podíleli na jejím organizačním zajištění.

Tříkrálové poděkování v ostravské ZOOTříkrálové poděkování v ostravské ZOOTříkrálové poděkování v ostravské ZOO