Stypka, Kociánová a další umělci podpoří při benefici azylový dům pro matky s dětmi

Sešli

David Stypka a BandjeezO žánrovou pestrost benefičního večera se postarají pěvkyně Patricie Janečková a violoncellista Jiří Hanousek v doprovodu Janáčkova komorního orchestru, dále pěvkyně Martina Kociánová s harfenistkou Kateřinou Englichovou a se svým aktuálním koncertním programem vystoupí David Stypka a Bandjeez. Vstupenky jsou dostupné v předprodeji.

Celý výtěžek vstupného 14. ročníku benefičního koncertu Charity Ostrava bude využit v rámci veřejné sbírky na podporu rekonstrukce objektu charitního azylového domu sv. Zdislavy. Jeho posláním je poskytovat dočasné zázemí matkám s dětmi a těhotným ženám, které se dostaly do nepříznivé sociální situace spojené se ztrátou bydlení. Sociální práce v azylovém domě směřuje k jejich podpoře v soběstačnosti a zapojení zpět do běžného života.

Charitní dům sv. Zdislavy„Původní objekt azylového domu, sloužící od roku 1994, již nevyhovuje aktuálním potřebám služby. Celý výtěžek vstupného využijeme na podporu rekonstrukce nového azylového domu.“ přibližuje účel koncertu ředitel Charity Ostrava Martin Pražák. „Získané finance přispějí k vytvoření bezbariérové ubytovací jednotky pro klienty se zdravotním hendikepem, podstatně se zvýší celková kapacita a budeme schopni nabídnout pomoc také maminkám se třemi a více dětmi, kterým ve stávající budově službu poskytovat nemůžeme“ doplňuje smysl benefice ředitel Pražák. V charitním azylovém domě nachází každoročně podporu zhruba osm desítek uživatelů služby.

Více o účelu koncertu ve zpravodajství TV NOE: http://tvnoe.cz/porad/25180-zpravodajske-noeviny-23-7-2019 (18:20 min. - 20:30 min.)

Finanční podporu pro Charitní dům sv. Zdislavy je možné zaslat rovněž na konto povolené veřejné sbírky č. ú. 107-5210720287/0100 s uvedením variabilního symbolu: 11148. Lidi v závěru života lze podpořit také zasláním dárcovské sms ve tvaru DMS CHARITAOSTRAVA 30 (nebo 60, 90) na číslo 87 777. Cena jedné SMS je 30, 60 nebo 90,- Kč, z částky obdrží Charita Ostrava 29, 59 nebo 89,- Kč. Více o DMS na: www.darcovskasms.cz

Záštitu nad koncertem převzali František V. Lobkowicz, biskup Diecéze ostravsko-opavské, Tomáš Macura, primátor statutárního města Ostravy a Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje. Koncert bude moderovat Martina Kociánová. Statutární město Ostrava i Moravskoslezský kraj poskytli pro realizaci koncertu finanční podporu i spolu s dalšími partnery.

Na koncert zveme širokou veřejnost. Vstupenky jsou dostupné v předprodeji Národního divadla moravskoslezského, Ostravského informačního servisu a dalších informačních centrech měst v regionu nebo přes portál www.colosseumticket.cz. Podrobné informace o koncertu naleznete na webu:www.ostrava.charita.cz/akce

Koncert je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje a podpořili jej také firemní partneři. Děkujeme za podporu koncertu a služby azylového domu.

Janáčkův komorní orchestrPatricia JanečkováJiří HanousekMartina KociánováKateřina Englichová

Partneři koncertu Charity Ostrava 2019

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 12. 2020, 17:00