Sterilizátor díky NF VÍTKOVICE STEEL

Sterilizátor

Pořízení nového parního sterilizátoru pro sociální a sociálně-zdravotní služby Charity Ostrava podpořil Nadační fond VÍTKOVICE STEEL částkou 120 tis. Kč.

Péče v Hospici sv. LukášeNový přístroj nahradil původní, již značně opotřebený sterilizátor v havarijním stavu, a slouží celkem pro čtyři služby Charity Ostrava - Mobilní hospic sv. Kryštofa, Hospic sv. Lukáše - zařízení pro lidi v terminálním stádiu života, Charitní dům sv. Alžběty - zařízení pro přechodný pobyt seniorů a Charitní dům sv. Václava - domov pokojného stáří.

Personál těchto sociálních a zdravotních služeb zařízení využívá  ke sterilizaci nástrojů (nůžky, pinzety, peány, aj.), materiálu sloužícího pro krytí ran, dále k desinfekci textilu, gum a plastů používaných při zdravotních úkonech při péči o uživatele služeb a pacienty. Možnost zajištění sterilizace vlastním přístrojem a jeho sdílení více středisky dlouhodobě snižuje provozní náklady. Děkujeme Nadačnímu fondu VÍTKOVICE STEEL, že svoji podporou Charitě Ostrava pomohl zachovat kvalitu poskytovaných služeb.

Logo Nadační fond Vítkovice Steel

24. 4. 2019, 10:00 — 30. 6. 2019, 16:00