Sešli se, aby pomohli... 2007

Tomáš Kočko & OrchestrVe čtvrtek 4. 10. 2007 se v Katedrále Božského Spasitele v Ostravě uskutečnil benefiční koncert Charity Ostrava SEŠLI SE, ABY POMOHLI... Publikum čítající zhruba 300 platících návštěvníků a čestných hostů si mohlo vychutnat skvělé výkony vokálního sboru hebrejských písní ADASH, folkového dua SESTRY STEINOVY a závěr večera patřil world music s prvky moravského folkloru TOMÁŠE KOČKA & ORCHESTRU.

Biskup ostravsko-opavský Mons. František V. Lobkowicz s moderátory večeraCelkový výtěžek z prodaných vstupenek a DMS je 37 368,- Kč a dalších 3 195,50 Kč se vybralo do kasiček při terénní sbírce v ulicích Ostravy. Peníze poputují na konto povolené veřejné sbírky na dofinancování výstavby Hospice sv. Lukáše.

Věříme, že koncert byl zajímavým kulturním i společenským počinem. Srdečně děkujeme za vystoupení uměleckým souborům, moderátorům - Aleši Juchelkovi a Kateřině Rýznarové, hostům a všem návštěvníkům, kteří přišli podpořit hospicovou myšlenku. Speciální poděkování za spoupráci patří TV NOE, televizi dobrých zpráv, která zrealizovala přímý přenos koncertu a pro zájemce, kteří koncert nestihli připravují také jeho reprízy (www.tvnoe.cz).

Doc. Tomáš Novotný - dirigent vokálního sboru ADASHOchota a vstřícnost všech, kteří se na koncertě podíleli je pro nás výrazem velké důvěry a smyslu existence charitního díla, zejména v tomto případě Hospice sv. Lukáše, který byl 17. září 2007 slavnostně otevřen a již slouží lidem nevyléčitelně nemocným v terminálním stádiu života, aby mohli důstojně prožít jeho závěr.

Publikum benefičního koncertu Sešli se, aby pomohli...Za převzetí záštity srdečně děkujeme Františku V. Lobkowiczi, biskupu ostravsko-opavskému a Ing. Petru Kajnarovi, primátorovi statutárního města Ostravy. Velké poděkování patří také všem partnerům koncertu, konkrétně společnostem OSTRAVSKÉ STAVBY, REVÍRNÍ BRATRSKÁ POKLADNA, INTEXT, GENERALI, PRIMUS, AUTO HELLER, VEMA, ŠTĚRKOVNY DOLNÍ BENEŠOV, LIBREX, CITY INVEST OSTRAVA, VÍTKOVICE ARÉNA, EPONA, OVA.NET a FÓRUM DÁRCŮ. Za mediální podporu děkujeme zejména TV NOE a dále RÁDIU KISS MORAVA, ČESKÉMU ROZHLASU OSTRAVA a HITRÁDIU ORION.

Ředitel Charity Ostrava Martin Pražák s moderátory Alešem Juchelkou a Kateřinou Rýznarovou   Vokální soubor hebrejských písní ADASH  Sestry Steinovy  Tomáš Kočko & Orchestr

Tomáš Kočko&Orchestr   Sestry Steinovy  Tomáš Kočko & Orchestr  MUDr. Milena Černá - ředitelka Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové

Loga partnerů benefičního koncertu 2007

Tříkrálová sbírka 2021