Poděkování dárcům za povodňovou sbírku

Charita Ostrava ve spolupráci s Diecézní charitou ostravsko-opavskou uskutečnila v Ostravě materiální sbírku humanitární pomoci pro lidi postižené aktuálními povodněmi. Dary od jednotlivců, firem i jejich zaměstnanců se shromáždila do dočasného skladu v Charitním domě sv. Alžběty. Děkujeme všem dárcům za poskytnutou podporu!

Dočasný sklad humanitárního materiáluDo materiální sbírky, která byla zaměřena především na desinfekční, hygienické a čistící prostředky, pracovní nářadí, ochranné pomůcky nebo balenou vodu se solidárně zapojili nejen jednotliví občané, ale také obce, firmy či školy - např. Arcelor Mittal Ostrava, SOŠ Zd. Matějíčka OV-Poruba, Městský obvod Ostrava-Radvanice, Vadimex s. r. o., X-media servis s. r. o., Ikea nebo farnost Moravská Ostrava a Přívoz a ZŠ Paskovská 46. Sklad po 14 dnech vyhlášené sbírky praskal ve švech a odhadovaná hodnota shromážděného materiálu je zhruba 300 tis. Kč.

Shromážděná materiální pomoc bude ve spolupráci s Diecézní charitou ostravsko-opavskou a charitní sítě distribuována potřebným lidem přímo do oblastí zasažených povodní.

Všem dárcům, kteří se do sbírky zapojili, srdečně děkujeme!

Pomoc lidem postiženým povodní lze uskutečnit také poskytnutím finančního daru do sbírky vyhlášené Charitou Česká republika na konto:

• 11998822/0800 u České spořitelny VS 906 - Pomoc lidem postiženým přírodními katastrofami (povodně, vichřice)
  • Další možností, jak finančně pomoci je zaslání dárcovské SMS ve tvaru DMS CHARITAPOMOC na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč, z toho Charita ČR obdrží částku 27 Kč, službu zajišťuje Fórum dárců.

Charita Ostrava se k finanční pomoci připojuje částkou 40 tis. Kč uvolněnou z darů Ostravanů do Tříkrálové sbírky 2013 a pomůže také polovinou výtěžku vstupného z benefiční akce Let´s rock for Charita, která se uskuteční v sobotu 22. 6. 2013.

Podrobnější informace o zajišťované pomoci Charitou Česká republika při povodních můžete nalézt na webu: http://povodne.charita.cz/

DĚKUJEME ZA VAŠI POMOC!

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 8. 2020, 17:00