Ostravané opět darovali šatstvo potřebným lidem

Sbírka šatstvaCeloostravská humanitární sbírka "Nepotřebné věci potřebným lidem" proběhla 5. 9. 2011 na nákladním nádraží ČD Cargo v Ostravě. Příchozí dárci  - asi 800 domácností -  naplnili jeden a půl železničního vagónu (cca 15 tun).

Sbírka šatstvaDo organizace sbírkové akce byli při nakládání šatstva, nádobí, porcelánu, ložního prádla, hraček a dalších věcí zapojeni také uživatelé sociálních služeb charitní noclehárny, kteří významně přispěli k plynulému průběhu přebírání ošacení a dalších věcí.

Sbírka šatstvaCharita Ostrava organizuje sbírku ve spolupráci s Diakonií Broumov, kde věci dále třídí lidé z azylového domu, kteří takto mohou být zaměstnáni. Shromážděna materiální pomoc je rozdělena 30 % pro lidi z azylových domů v rámci ČR, 60 % průmyslové zpracování, 10 % odpad. Případný výtěžek ze sbírek se využívá na financování sociálních služeb poskytovaných Diakonií Broumov, na pokrytí nákladů s realizací a svozem celorepublikových sbírek a na likvidaci odpadu.

Rádi bychom touto cestou vyjádřili poděkování všem lidem, kteří vynaložili úsilí a čas a přišli darovat něco svého, aby tak pomohli potřebným lidem!

Sbírka šatstvaPokračování sbírky v Ostravě připravujeme opět na podzim - termín: 17. dubna 2012. Termín podzimní sbírky bude ještě potvrzen na tomto webu.

Reportáž ČTV z průběhu sbírky
5. 9. 2011, 16-18. min. Události v regionech - Ostrava=>

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 8. 2020, 17:00