Ostravané naplnili vagón humanitární pomocí

Sbírka šatstvaCeloostravská humanitární sbírka "Nepotřebné věci potřebným lidem" proběhla 19. 4. na nákladním nádraží ČD Cargo v Ostravě. Darovat nepotřebné ošacení a další věci přišlo asi 450 domácností, což naplnilo bezmála jeden železniční vagón.

Sbírka šatstvaLidé nejenže si uvolnili místo ve skříni, ale umožnili, aby věci byly dále využity, pomohli šetřit životní prostředí a zajistili pracovní příležitost pro lidi bez domova, kterou zajišťuje třídírna šatstva Diakonie Broumov. "Přišlo mi škoda, dát to do kontejneru, takhle můžou věci posloužit dále" byl častý názor příchozích dárců všech věkových kategorií, kteří neváhali cestovat i MHD přes celou Ostravu, aby odevzdali třeba jen jeden oblek. Manuální pomoc při sbírkové akci poskytl také dobrovolník Charity Ostrava.

Rádi bychom touto cestou vyjádřili poděkování všem lidem, kteří vynaložili úsilí a čas a přišli darovat něco svého, aby tak pomohli potřebným lidem!

Sbírka šatstvaCharita Ostrava sbírku ve spolupráci s Diakonií Broumov, která věci dále třídí a využívá, organizovala poprvé. I proto se omlouváme za nedokonalou navigaci či další nedopatření. Vnímáme tuto humanitární sbírku jako potřebnou součást kultury života města Ostravy a připravujeme pokračování opět na podzim - termín: 6. září 2010.

Termín podzimní sbírky bude ještě potvrzen na tomto webu.

Sbírka šatstva     Sbírka šatstva     Sbírka šatstva

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 8. 2020, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace