galerie G vznikla ve středisku Gabriel

pozvankaG_20_11_2007.pdfZ iniciativy seniorů, kteří se scházejí ve svém charitním komunitním centru pro seniory Gabriel,  vzniká v rámci letos na jaře otevřeného G-centra v Ostravě-Zábřehu, nová ostravská galerie G. Slavnostní otevření s vernisáží výstavy paní Hany Papežové - Kolářové s názvem POODŘÍ ve fotografii je připraveno na 20. 11. 2007 od 17 h.

V kulturním programu vystoupí hudecká muzika CVRČCI ze ZUŠ E. Runda, Slezská Ostrava. Patrony galerie G se společně stanou senátor Mgr. Otakar Veřovský, ředitel Výtvarného centra Chagall PhDr. Petr Pavliňák a ředitel Charity Ostrava Martin Pražák.

Příležitost k uměleckému projevu zde budou mít kromě aktivních seniorů samozřejmě všichni umělci. Věříme, že nová galerie G se stane kulturním centrem pro veřejnost a bude svým způsobem symbolizovat aktivní prožívání seniorského věku. Aktivity uživatelů charitního střediska Gabriel jsou toho dobrým důkazem.

Jste srdečně zváni na slavností otevření i na prohlídku výstavy, která potrvá do 31. 1. 2008

Otevření Galerie G - a její patroni: senátor Mgr. Otakar Veřovský, ředitel Charity Ostrava Martin Pražák, ředitel Výtvarného centra Chagall PhDr. Petr Pavliňák     Otevření Galerie G - předsedkyně o. s. Senior Tip - MUDr. Blanka Malá     Otevření Galerie G - starosta městského obvodu OV-Jih Bc. Karel Sibinský     Otevření Galerie G

Otevření Galerie G - vystavovatelka Hana Papežová - Kolářová a ředitelka ZŠ Ostrava, Gajdošová, PhDr. Alice Gregorčíková     Otevření Galerie G    Iniciátorka vzniku Galerie G a fotografka amatérka Hana Papežová - Kolářová

Tříkrálová sbírka 2021