Energetici z Čezu pomáhali v Hospici sv. Lukáše

Energetici z ČEZu v Hospici sv. Lukáše

V rámci projektu "Čas pro dobrou věc" přivítal Hospic sv. Lukáše a zaměstnance ze Skupiny ČEZ, kteří zde pomohli v rámci firemního dobrovolnictví s údržbou zahrady sloužící pacientům i jejich blízkým rodinným příslušníkům.

Kromě Hospice sv. Lukáše pomáhala bezmála šedesátka zaměstnanců Skupiny ČEZ v dalších pěti neziskových organizacích z Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Dobrovolníci zahradničili, asistovali hendikepovaným klientům stacionáře při každodenní činnosti nebo pomáhali s obnovou nejstarší horské boudy v Beskydech.

zahrada Hospice sv. LukášeNěkolik energetiků nasadilo síly při úklidu budovy i zahrady Hospice sv. Lukáše v Ostravě, který provozuje Charita Ostrava. Čistili dešťové kanálky, ořezávali stromky a keře nebo myli okna. „Je to velká změna oproti každodenní pracovní rutině, takže jsme se tak trochu odreagovali a poznali nové kolegy. Hlavně ale máme dobrý pocit z toho, že jsme někomu pomohli,“ shodli se energetici z ČEZu. Charity Ostrava využívá pomoc dobrovolníků Skupiny ČEZ pravidelně každý rok.

Děkujeme za pomoc firemních dobrovolníků z ČEZu, kteří tak přispěli k zpříjemnění prostředí v Hospici sv. Lukáše, kde pacienti prožívají závěr svého života.

Zpráva je zpracována na základě Tiskové zprávy ČEZ z 21. 6. 2018:

Energetici pomáhali na šumperském ranči pro hendikepované, v zábřežské charitě, ostravském hospici i u beskydské chaty Prašivá

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy