Charitní dům sv. Františka má nová okna díky dotacím

Charitní dům sv. Františka

Celkem 80 technicky nevyhovujících oken ze 70. let v Charitním domu sv. Františka se podařilo vyměnit za nová okna díky rekonstrukci financované dotacemi z Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy.

Charitní dům sv. FrantiškaV rámci měsíců března-května 2018 došlo k potřebné rekonstrukci oken v objektu azylového domu a noclehárny sv. Františka, který se nachází v památkově chráněné zóně v Ostravě-Vítkovicích. Na projektu výměny oken se Moravskoslezský kraj podílel v rámci poskytnutých financí z dotačního Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2017 částkou 778 600,- Kč. Statutární město Ostrava na nová, plastová okna, které významně přispějí ke zkvalitnění zázemí pro poskytování sociálních služeb lidem bez domova a snížení energetické náročnosti budovy, resp. snížení provozních nákladů, poskytlo prostředky z odvodů z loterií v částce 500 tis. Kč.

V Charitním domě sv. Františka jsou celoročně poskytovány dvě služby sociální prevence azylový dům a noclehárna pro muže bez domova. Pro ilustraci noclehárna poskytla přes 7 tis. noclehů celkem 373 uživatelům, azylový dům poskytl 116 mužům bez domova 11 856 lůžkodnů.

Velice děkujeme Moravskoslezskému kraji a statutárnímu městu Ostrava za poskytnuté finance na realizaci uvedeného projektu.

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.
  Statutární město Ostrava        Moravskoslezský kraj

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59