Charita Ostrava se otvírá veřejnosti a zve vernisáže a další akce

Dny otevřených dveří 2020

Dny otevřených dveří, seminář pro pečující, výstavu obrazů a fotografií nabídne v následujících dnech veřejnosti Charita Ostrava. Pomoc lidem v nouzi v nouzi především na Ostravsku a v okolí Charita Ostrava poskytuje od roku 1991.

V rámci dnů otevřených dveří nabízíme veřejnosti možnost nahlédnout do zázemí a seznámit se s poskytovanými službami v  azylových domech, domovech pro seniory, charitním hospici a dalších sociálních a zdravotních službách Charity Ostrava. Dny otevřených dveří u příležitosti 29. výročí vzniku Charity Ostrava proběhnou ve středu 19. 2. a čtvrtek 20. 2. 2020 v době od 9 do 17 h.

Posláním poskytovaných sociálních a zdravotní služeb Charitou Ostrava je profesionální pomoc lidem v obtížných životních situacích. Poskytujeme celkem 21 registrovaných služeb zahrnující terénní programy, osobní asistenci, poradenství, nízkoprahová centra, pobytové služby pro seniory i lidi bez domova nebo lůžkovou zdravotní hospicovou péči pro lidi v terminálním stádiu života a další služby.

Pro lidi, kteří pečují o svého nemocného blízkého v domácím prostředí, Charita Ostrava pravidelně připravuje v rámci aktivit Charitní hospicové poradny a Mobilního hospice sv. Kryštofa bezplatný seminář „Jak pečovat o nemocného člověka v domácím prostředí“. Profesionální zdravotní sestry předávají zkušenosti, jak se nemocnému člověku podává strava, tekutiny a léky, jak se provádí osobní hygiena či polohování apod. Seminář probíhá vždy jednou měsíčně, aktuální termíny konání jsou 20. 2. a 19. 3. 2020 od 14.00 h v budově Hospice sv. Lukáše.

Celkem tři vernisáže proběhnou v následujícím období v rámci charitních domovů pro seniory a charitní galerie G. Všechny výstavy budou vernisážemi v níže uvedených termínech, na které srdečně zveme širokou veřejnost:

20. 2. 2020, 10:00 h Velkoformátové fotografie spolku Člověk a Víra, Charitní dům sv. Václava, výstava bude  otevřena veřejnosti každý všední den v době 8-16 h

3. 3. 2020, 13:30 h Fotoklub K3 Bohumín, výstava fotografií, Charitní dům sv. Alžběty, výstava bude otevřena veřejnosti každý všední den v době 8-16 h

10. 3. 2020, 17:00 h A život běží dál, výstava obrazů, Charitní středisko Gabriel, galerie G, výstava bude otevřena veřejnosti každý všední den v době 8-16 h

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 12. 2020, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace

8. 9. 2020, 17:00 — 10. 11. 2020, 09:00

Kurz výtvarných technik Ostrava !!! - výstava obrazů

2. 10. 2020, 15:08 — 31. 10. 2020, 17:00

Program v Charitním středisku Gabriel - 10/2020

FB skupina "Bláža" - podpora: