Canisterapie pro seniory díky Tescu

Nadační fond Tesco

Projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" podpořil Nadační fond Tesco v rámci svého programu "Vy rozhodujete, my pomáháme". Částka 10 tis. Kč přispěje ke kvalitě prožívání života uživatelů charitních domovů pro seniory a Hospice sv. Lukáše.

Canisterapie v Charitním domě sv. VáclavaKaždý z nás by chtěl své stáří prožít důstojně v prostředí, které mu umožňuje zažívat příjemné věci i přes stáří a nemoc. Realizace projektu Canisterapie pro seniory nám umožní pro uživatele služeb v Charitních domech sv. Alžběty, sv. Václava a Hospici sv. Lukáše zprostředkovat příležitost k pravidelnému setkávání se psy v rámci canisterapie. Tato terapeutická metoda u účastníků zajišťuje  kontakt s okolím, narušuje denní stereotyp a přináší nové podněty, čímž dochází k aktivaci myšlení, paměti, komunikace a posílení motorických schopností.

Děkujeme za podporu Nadačnímu fondu Tesco a také zákazníkům ostravského Tesca ve Futuru za 10 539 hlasů, které projektu Charity Ostrava přinesly 3. místo v hodnocení s dalšími projekty.

24. 4. 2019, 10:00 — 30. 6. 2019, 16:00

Z mého archivu - vernisáž - 24. 4. 2019