Benefice pro lidi bez domova

Plakát - benefice 20. 9. 2011

V ostravských charitních domech pro lidi bez domova došlo při rekonstrukcích ke zlepšení podmínek pobytu a rozšíření kapacity sociálních služeb. Benefice pro lidi bez domova pořádaná Charitou Ostrava 20. září 2011 od 20 h přispěje v rámci veřejné sbírky k dofinancování těchto investic.

Na podporu lidí bez domova zahraje v ostravském kostele Sv. Václava klezmerová kapela SIMCHA, vokální sbor CANTICUM NOVUM a violoncellista JIŘÍ HANOUSEK. Koncert bude v přímém přenosu a reprízách vysílat TV NOE.

Celý výtěžek vstupného (100 Kč/vstupenka, 50 Kč/sleva pro studenty, ZTP, ZTP/P a seniory; děti do 12 let zdarma) bude v rámci povolené veřejné sbírky využit na dofinancování rekonstrukcí
Charitního domu sv. Františka - azylového domu a noclehárny a Charitního domu sv. Benedikta Labre - nízkoprahového denního centra pro lidi bez přístřeší. Případnou finanční pomoc je možné zaslat na konto veřejné sbírky
43-7286460257/0100 nebo realizovat formou dárcovské SMS ve tvaru DMS AZYLFRANTISEK na čísle 87 777.

Záštitu nad koncertem převzal ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Režijní náklady koncertu budou pokryty za podpory partnerů. Vstupenky je možné zakoupit nebo rezervovat v Charitě Ostrava, Kořenského 17, Ostrava-Vítkovice nebo na tel. 731 625 853. Další informace na webu www.ostrava.caritas.cz.

V Charitním domě sv. Františka – azylovém domě a noclehárně na ul. Sirotčí 41 v Ostravě-Vítkovicích jsou poskytovány sociální služby lidem bez přístřeší v obtížené životní situaci. Rekonstrukce domu proběhla v roce 2010 a kromě zlepšení technického stavu budovy se zvýšila také o 8 lůžek kapacita azylového domu a o 6 lůžek kapacita služby noclehárna. Projekt byl financován z evropských fondů prostřednictvím Regionálního operačního programu Moravskoslezsko se spoluúčastí Charity Ostrava.

V minulém roce proběhla také částečná rekonstrukce v objektu Charitního domu sv. Benedikta Labre, kde Charita Ostrava provozuje nízkoprahové denní centrum pro lidi bez přístřeší. V centru na ul. Lidická 54
v Ostravě-Vítkovicích mohou ženy i muži bez domova uspokojit své základní lidské potřeby – nasycení, hygieny, ošacení, ale využít i sociálního poradenství směřujícího k řešení nepříznivé sociální situace. V roce 2010 těchto služeb využilo 621 lidí.
V chladných zimních obdobích je v centru poskytována možnost nouzového přenocování v zimním nízkoprahovém nočním centru jako ochrana před umrznutím. V objektu bylo rekonstrukcí dosaženo zlepšení podmínek pro pobyt lidí bez přístřeší především díky zateplení, vybudování sociálního zařízení, vytápění, rozšíření nízkoprahové noclehárny.

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 8. 2020, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace

25. 6. 2020, 16:08 — 31. 7. 2020, 17:00