Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Změna e-mailů v Charitě Ostrava - dokončení

Od 21. 3. 2019 bude ukončeno přesměrování původních e-mailových adres Charity Ostrava ve tvaru @charita.cz do aktuálních schránek v obecném tvaru jmeno.prijmeni@ostrava.charita.cz nebo patronstřediska@ostrava.charita.cz. Platné kontakty do Charity Ostrava naleznete v adresáři tohoto webu. Prosíme o úpravu e-mailů ve vašich adresářích. Děkujeme za pochopení.

Jít směrem k Velikonocům znamená obnovu našeho srdce

Postní doba vyzývá křesťany, aby s větší intenzitou a konkrétností vtělovali velikonoční tajemství do svého osobního, rodinného a společenského života, zvláště za pomoci postu, modlitby a almužny.

Také v ostravsko-opavské diecézi se tak, stejně jako v uplynulých letech, můžete zapojit do Postní almužny.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Tříkrálové poděkování v ostravské ZOO

Více než šest set tříkrálových koledníků v sobotu 2. 3. 2019 navštívilo ostravskou ZOO. Smyslem setkání bylo poděkování Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra za jejich dobrovolnou pomoc při Tříkrálové sbírce 2019.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Charita Ostrava otevře služby veřejnosti

Dny otevřených dveří, seminář pro pečující, výstavy obrazů a fotografií nabídne v únoru pro veřejnost Charita Ostrava. Pomoc lidem v nouzi v nouzi především na Ostravsku a v okolí Charita Ostrava poskytuje od roku 1991.

Oznámení - nefunkční telefony

Z provozních důvodů jsou dočasně nefunkční pevné telefonní linky v Charitních domech sv. Alžběty a sv. Zdislavy a některých dalších službách Charity Ostrava. Využijte, prosím, mobilní čísla uvedena níže nebo mobilní čísla uvedena u jednotlivých služeb. Děkujeme za pochopení.

Prosíme o Váš hlas pro seniory

Prosíme o Vaši podporu hlasováním v rámci programu NF Tesco "Vy rozhodujete, my pomáháme" pro projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" v obchodním domě Tesco v OC Futurum v Ostravě. Žetony za nákup můžete do 17. 2. podpořit uživatele Charitních domů sv. Alžběty, sv. Václava a Hospice sv. Lukáše. Děkujeme!

Štědrost dárců a pomoc koledníků navýšila Tříkrálovou sbírku na Ostravsku

Tříkrálová sbírka 2019 pomůže lidem v nouzi díky štědrosti Ostravanů, obyvatel obcí v okolí a zapojení více než čtrnácti set dobrovolných koledníků více než vloni. Shromáždila se částka 2 230 753 Kč, která navýšila loňský výnos o více než 130 tis. Kč. Děkujeme!

Výnos tříkrálové koledy pomůže i tento rok potřebným v regionu

Neváhat, odhodit ostych a strach a následovat příklad Tří králů. Stejně jako dávní mudrcové z východu darovali to nejcennější, co měli, tisíce dobrovolníků a nezištných dárců přispěli „svými dary“, ať už vlastním volným časem, odhodláním nabídnout pomoc nebo přímým finančním příspěvkem, aby přinesli naději lidem v nouzi.

7. 2. 2019, 10:30 — 30. 4. 2019, 17:00

Mezi realitou a fantazií - výstava - 7. 2. 2019