Zobrazit podle typu:
Rubriky:

Letní výzva: Yes pro Charitu

Videoklip k letní výzvě Yes pro CharituVideoklip k výzvě Yes pro Charitu

Léto je jako stvořené k hrám a radosti. Zapojte se proto do naší letní zábavné, provoněné a smysluplné výzvy!

Ukrajinský festival přiveze do Ostravy lvovské drahokamy i oceňovaný dokument

Letos již počtvrté rozechvějí srdce posluchačů ukrajinské melodie, ty rozezní centrum města 29. června od 17 h. v zahradě TV Noe v centru Ostravy. Festival pořádá charitní Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce na podporu své činnosti i jako příležitost k seznámení se s Ukrajinou, zemí mnoha kontrastů.

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Lidé lidem v Ostravě

Přijměte pozvání na akci Lidé lidem 2019 pořádané statutárním městem Ostrava, která proběhne 20. 6. 2019, 9- 18 h v Ostravě. Charita Ostrava se zde představí spolu s mnoha dalšími organizacemi poskytujícími sociální služby. Od 17 h vystoupí písničkář Pokáč.

Sanitární dny - ředitelství Charity Ostrava

V termínu 6. - 7. 6. 2019 budou sanitární dny na ředitelství Charity Ostrava s velmi omezenou možností kontaktování a vyřízení záležitostí. V urgetních případech volejte na mobil: 731 625 789. Zázemí ředitelství organizace bude od 10. 6. 2019 opět na adrese sídla organizace Kořenského 1323/17, Ostrava-Vítkovice.  Děkujeme za pochopení.

Přijďte oslavit 100 let vítkovického fotbalu

Vítkovický fotbal si připomíná 100 let od svého založení v roce 1919. Související akce 25. 5. 2019 od 11 h na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích bude mít také charitativní dosah. Výtěžek aukce fotbalových dresů bude věnován Charitě Ostrava. Srdečně zveme k účasti příznivce fotbalu i Charity Ostrava.

Společnost Brembo podpořila Hospic sv. Lukáše

Italská společnost Brembo, která v Ostravě provozuje výrobní závod na automobilové brzdy, podpořila významnou částkou 200 tis. Kč charitní Hospic sv. Lukáše.

Na Homeless Cupu Morava 2019 se utkají lidé bez domova

Ve čtvrtém ročníku fotbalového turnaje Homeless Cup Morava se utkají týmy tvořené lidmi bez domova. Turnaj pořádaný ve středu 17. 4. 2019 od 9:00 h v ostravském Trojhalí Karolina zahájí slavnostním výkopem zástupci pořádající Armády spásy, Charity Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananimu. Zveme veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů lidí bez přístřeší.

10. výročí vzniku pečovatelské služby podpořil ČEZ

Za účasti uživatelů služby, zaměstnanců Charity Ostrava a hostů proběhlo 28. 3. setkání u příležitosti 10. výročí založení Charitního střediska Matky Terezy – pečovatelské služby Hrabyně.

Canisterapie pro seniory díky Tescu

Projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" podpořil Nadační fond Tesco v rámci svého programu "Vy rozhodujete, my pomáháme". Částka 10 tis. Kč přispěje ke kvalitě prožívání života uživatelů charitních domovů pro seniory a Hospice sv. Lukáše.