Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Ozvěny online koledy

Do konce dubna bylo možné podpořit konkrétní charitní projekty v regionu prostřednictvím online kasičky. Na webových stránkách Tříkrálové sbírky stačilo vybrat oblastní Charitu a darovat finance na pomoc lidem v nouzi. K 30. 4. činil výtěžek online koledy v Ostravsko-opavské diecézi 3 331 702 Kč.

Všem dárcům srdečně děkujeme!

Charity se zapojí do Sbírky potravin. Pomozte i vy v sobotu 24. dubna

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci darem trvanlivých potravin a drogerie. Jarní kolo Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 24. dubna. Toho dne od 8 do 18 hodin mohou lidé věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží ve více než osmi stech obchodech po celé České republice. Výtěžek sbírky pomůže chudým rodinám a jednotlivcům. Často se jedná o matky samoživitelky, osamělé seniory či rodiny v krizi. Již více než rok trvající koronavirová krize způsobila výrazný nárůst počtu lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Sbírka potravin a drogerie v Ostravě i celé ČR

Charita Ostrava se připojí do celonárodní Sbírky potravin organizované potravinovými bankami v krajích, Českou federací potravinových bank, Svazem obchodu a cestovního ruchu, Asociací společenské odpovědnosti a sociálními partnery a obchodním řetězci

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.

Slovo ředitele k 30. výročí Charity Ostrava

Vážení přátelé, v těchto dnech si s vděčností připomínáme výročí 30. let ode dne, kdy Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký, svým dekretem ze dne 26. 1. 1991 zřídil Charitu Ostrava a pověřil ji zabezpečováním charitativní pomoci pro potřebné lidi z ostravského regionu.

Rekonstrukce objektu pro matky s dětmi díky Evropské unii

Prostředky z Evropské unie umožní Charitě Ostrava zrekonstruovat azylový dům a rozvinout tak službu sociální prevence pro matky s dětmi v nepříznivé životní situaci.

Poslanci vykostili exekuční novelu, byznys s exekucemi bude pokračovat

Novelizace exekučního řádu, o které jednali poslanci na plénu Podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení v úterý 16. března a také na Ústavně právním výboru (ÚPV) ve středu 17. března, usnula na mrtvém bodě. Vládní strany nemají zájem na zbytečně tvrdém a téměř pro nikoho (kromě velkých exekutorských firem) výhodném předpisu nic měnit.

Sociální práci není vidět, přesto dokáže projasnit životy

Dokáží změnit lidské osudy k lepšímu. Sociální pracovníci a s nimi zaměstnanci v sociálních službách dokáží rozmotat problémy společenského vyloučení, domácího násilí, šikany, drog i složitých rodinných vztahů. Poskytují potřebnou podporu, pomoc a péči. Přesto se o nich málo mluví a jejich „neviditelná“ práce nebývá doceněna. Její přínos si proto připomínáme v úterý 16. března 2021, kdy slavíme Světový den sociální práce.

Hledáme posilu do týmu mobilního hospice

Hledáme novou kolegyni nebo kolegu - zdravotní sestru do týmu Mobilního hospice sv. Kryštofa. Více v pracovní nabídce na webu =>

Pane, dej mi tu vodu!

Popeleční středou začíná postní doba. Během čtyřiceti dní dostáváme novou šanci k obrácení a prostřednictvím modlitby, půstu a almužny můžeme intenzivněji prožít Boží přítomnost.

Také v ostravsko-opavské diecézi se lze zapojit do dobrovolné postní výzvy, Postní almužny. Prostředky, které se nashromáždí během postní doby v papírových schránkách, poputují na pomoc lidem v nouzi.

Více informací o Postní almužně: https://www.postnialmuzna.cz/o-sbirce/

Tříkrálová sbírka 2021

20. 5. 2021, 14:00 — 20. 5. 2021, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - 20. 5. 2021