Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Lenka Nová & Matěj Benko a Family Gospel Ostrava pro lidi bez domova

Lidi bez domova a Charitní dům sv. Benedikta Labre podpořili 24. září návštěvníci, diváci a umělci 15. ročníku benefice "Sešli se, aby pomohli". Prodej vstupenek, dárcovské SMS a zejména podpora partnerů přinesla částku 277.797,- Kč. Velice děkujeme všem za podporu!

Lenka Nová & Matěj Benko a Family Gospel Ostrava podpoří lidi bez domova

Lenka Nová & Matěj Benko a Family Gospel Ostrava podpoří lidi bez domova při koncertě Charity Ostrava ve čtvrtek 24. září 2020 od 20:00 h v kostele sv. Václava v Ostravě. Výtěžek benefice „Sešli se, aby pomohli...“, kterou bude v přímém přenosu vysílat TV Noe, připadne na spolufinancování rekonstrukce Charitního domu sv. Benedikta Labre.

Hlasujte pro naše Moravskoslezské sestry 2020

Právě probíhá anketa Moravskoslezská sestra 2020 a dvě pracovnice Charity Ostrava se v ní ucházejí o vítězství v kategorii "Sestra veřejnosti" v oblasti paliativní a hospicové péče. Naše kolegyně můžete podpořit hlasováním na webu Moravskoslezská sestra 2020. Děkujeme!

Druhá vlna koronaviru je na obzoru – a na mobilní hospice se zapomnělo

Zdravotní sestry a lékaři domácích hospiců jsou pracovníky tzv. první linie, kteří se starali o nejohroženější skupiny během jarní pandemie covid-19. Přestože byli při výkonu své práce vystaveni riziku nákazy onemocněním covid-19 stejně jako pracovníci zařízení lůžkové péče či zdravotnické záchranné služby, nevztahuje se na ně dotační program Ministerstva zdravotnictví určený k vyplacení mimořádných odměn. Odměny pro nemocnice jsou plošné – tedy i tam, kde byl provoz omezen. Zvýšené nasazení zaměstnanců domácích hospiců není ohodnoceno vůbec.

Benefice v přímém přenosu TV NOE

Zpěvačka Lenka Nová s klavíristou Matej Benko a Family Gospel Ostrava vystoupí 24. 9. 2020 od 20 h v ostravském kostele sv. Václava v rámci benefice Charity Ostrava "Sešli se, aby pomohli..." na podporu rekonstrukce Charitního domu sv. Benedikta Labre – nízkoprahového denního centra pro ženy a muže bez domova.

Charita pro Libanon

V reakci na výbuch, který v úterý 4. srpna otřásl libanonským Bejrútem a vyžádal si nejméně 135 obětí a tisíce zraněných, vyhlašuje Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc lidem postiženým katastrofou. Z krizového fondu jsme prozatím uvolnili částku 300 tisíc Kč na bezprostřední pomoc.

Charita pro Libanon: vyhlašujeme sbírku na pomoc Bejrútu

V reakci na výbuch, který v úterý 4. srpna otřásl libanonským Bejrútem a vyžádal si několik desítek mrtvých a tisíce zraněných, vyhlašuje Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc lidem postiženým katastrofou. Z krizového fondu jsme prozatím uvolnili částku 300 tisíc Kč na bezprostřední pomoc.

Rekonstrukce domu sv. Benedikta Labre pokračuje

Od požehnání a předání stavby dodavatelské firmě DAV, a. s. - Demolice a Výstavba v březnu 2020 původní objekt Charitního domu sv. Benedikta Labre postupně mění svoji podobu. Stavební část projektu Charity Ostrava pro rozvoj sociálních služeb financovaného Evropskou unií pokračuje.

Návštěvy v pobytových zařízeních pouze s respirátorem

V souladu s mimořádným opatřením č. 15/2020 Krajské hygienické stanice MSK jsou od 17. 7. 2020 do odvolání  návštěvy uživatelů a pacientů pobytových sociálních a zdravotních služeb Charity Ostrava možné pouze s respirátorem FFP2 bez výdechového ventilu. Bez této ochrany dýchácích cest jsou návštěvy zakázány. Děkujeme za pochopení.

Šatník Charity Ostrava slouží 5 let

Šatník Charity Ostrava je v provozu od roku 2015 a dnes jsme si připomněli 5. výročí jeho otevření.

Tříkrálová sbírka 2020

8. 9. 2020, 17:00 — 10. 11. 2020, 09:00

Kurz výtvarných technik Ostrava !!! - výstava obrazů

8. 9. 2020, 22:41 — 30. 9. 2020, 22:41