Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Přijďte oslavit 100 let vítkovického fotbalu

Vítkovický fotbal si připomíná 100 let od svého založení v roce 1919. Související akce 25. 5. 2019 od 11 h na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích bude mít také charitativní dosah. Výtěžek aukce fotbalových dresů bude věnován Charitě Ostrava. Srdečně zveme k účasti příznivce fotbalu i Charity Ostrava.

Společnost Brembo podpořila Hospic sv. Lukáše

Italská společnost Brembo, která v Ostravě provozuje výrobní závod na automobilové brzdy, podpořila významnou částkou 200 tis. Kč charitní Hospic sv. Lukáše.

Na Homeless Cupu Morava 2019 se utkají lidé bez domova

Ve čtvrtém ročníku fotbalového turnaje Homeless Cup Morava se utkají týmy tvořené lidmi bez domova. Turnaj pořádaný ve středu 17. 4. 2019 od 9:00 h v ostravském Trojhalí Karolina zahájí slavnostním výkopem zástupci pořádající Armády spásy, Charity Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananimu. Zveme veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů lidí bez přístřeší.

10. výročí vzniku pečovatelské služby podpořil ČEZ

Za účasti uživatelů služby, zaměstnanců Charity Ostrava a hostů proběhlo 28. 3. setkání u příležitosti 10. výročí založení Charitního střediska Matky Terezy – pečovatelské služby Hrabyně.

Canisterapie pro seniory díky Tescu

Projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" podpořil Nadační fond Tesco v rámci svého programu "Vy rozhodujete, my pomáháme". Částka 10 tis. Kč přispěje ke kvalitě prožívání života uživatelů charitních domovů pro seniory a Hospice sv. Lukáše.

Sterilizátor díky NF VÍTKOVICE STEEL

Pořízení nového parního sterilizátoru pro sociální a sociálně-zdravotní služby Charity Ostrava podpořil Nadační fond VÍTKOVICE STEEL částkou 120 tis. Kč.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Změna e-mailů v Charitě Ostrava - dokončení

Od 21. 3. 2019 bude ukončeno přesměrování původních e-mailových adres Charity Ostrava ve tvaru @charita.cz a @caritas.cz do aktuálních schránek v obecném tvaru jmeno.prijmeni@ostrava.charita.cz nebo patronstřediska@ostrava.charita.cz. Platné kontakty do Charity Ostrava naleznete v adresáři tohoto webu. Prosíme o úpravu e-mailů ve vašich adresářích. Děkujeme za pochopení.

Jít směrem k Velikonocům znamená obnovu našeho srdce

Postní doba vyzývá křesťany, aby s větší intenzitou a konkrétností vtělovali velikonoční tajemství do svého osobního, rodinného a společenského života, zvláště za pomoci postu, modlitby a almužny.

Také v ostravsko-opavské diecézi se tak, stejně jako v uplynulých letech, můžete zapojit do Postní almužny.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

24. 4. 2019, 10:00 — 30. 6. 2019, 16:00

Z mého archivu - vernisáž - 24. 4. 2019

29. 4. 2019, 12:39 — 31. 5. 2019, 17:00

Program v Charitním středisku Gabriel - 5/2019