Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Předprodej na benefici s Žbirkou, Fialovou a Magušinovou zahájen

Předprodej na benefici Charity Ostrava je zahájen. Ve čtvrtek 23. 9. 2021 od 19 h v ostravském Trojhalí Karolina vystoupí  Miro Žbirka, Hana Fialová s komorním orchestrem Jakuba Žídka a Sima Magušinová. Koncert podpoří lidi bez domova a Charitní dům  sv. Benedikta Labre.

Na pomoc Německu po ničivých povodních zřizujeme finanční sbírku

My z Charity jsme v myšlenkách s našimi kolegy z Německa, kteří vytrvale pomáhají s odstraňováním následků mohutných záplav, které v minulém týdnu zasáhly západ země. Charita Německo pro nás dlouhodobě představuje velmi důležitého partnera. V minulosti nás finančně i materiálně podpořila, například při velkých povodních, a v 90. letech nám významně pomohla vybudovat strukturu po revoluci obnovovaných Charit. I díky ní jsme se dostali na vysoce profesionální úroveň, na které dnes jsme. Panuje mezi námi mnohaleté partnerství, kterého si velmi vážíme.

Výroční zpráva Charity za rok 2020 je důkazem odhodlání a vytrvalosti i v náročných časech pandemie

Téměř celý rok 2020 byl nejen u nás, ale po celém světě poznamenán pandemií zcela nové nemoci, která nás svým nečekaným a razantním nástupem všechny zaskočila nepřipravené a na několik měsíců zcela ochromila společenský i hospodářský život. Pandemie nemoci covid-19 zasáhla rovněž Charitu Česká republika a výrazně znesnadnila našim pracovníkům pomoc potřebným. Protože nechceme nechat za žádných okolností lidi v nouzi napospas jejich osudu, snažili jsme se vždy najít cesty, jak lidem v nepříznivé situaci pomoct, byť třeba na dálku, například kontaktem po telefonu. Na mnoha místech tak byla Charita jedinou institucí, která bez přestání pracovala a dávala lidem naději a jistotu.

Středeční koncert České televize pomůže lidem v tornádem zničených obcích

Koncert pro Moravu, tak se jmenuje benefiční akce České televize na pomoc jihomoravským vesnicím postiženým tornádem. Přímý přenos ve prospěch sbírky vyhlášené Diecézní charitou Brno odvysílá z pražské Kampy Jednička České televize ve středu 30. června od 20.10 hodin.

Sbírka na pomoc lidem zasaženým tornádem. Děkujeme za vaši pomoc

Jižní Moravou se ve čtvrtek večer a v noci na pátek přehnala silná bouře s krupobitím a tornádem a zanechala po sobě mohutné škody. Vyžádala si oběti na životech a zranily se při ní stovky lidí včetně dětí. Charita bezprostředně pomáhá v zasažených oblastech a vysílá intervenční týmy. Diecézní charita Brno organizuje sbírku na pomoc zasaženým lidem po ničivém tornádu na Hodonínsku a Břeclavsku. Dary budou využity na pomoc v konkrétních obcích.

Nízkoprahové denní centrum změnilo adresu

Služba nízkoprahového denního centra pro ženy a muže bez domova je od 28. 6. 2021 poskytována v objektu Charitního domu sv. Benedikta Labre na adrese Lidická 773/54 v Ostravě-Vítkovicích. Další kontakty a provozní doba je uvedena na webu služby=>.

Sbírka na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami

Diecézní charita Brno vyhlašuje sbírku na pomoc lidem zasaženým přírodními katastrofami na Hodonínsku a Břeclavsku.

Děkujeme všem, kteří již přispěli!

Hledáme posilu do týmu mobilního hospice

Hledáme kolegyni nebo kolegu - zdravotní sestru do týmu Mobilního hospice sv. Kryštofa. Pro zdravotníky hledající smysluplné uplatnění a samostatnost více o pracovní nabídce na webu =>

Hlasování pro seniory v Tescu

Prosíme o Vaši podporu hlasováním v rámci programu Nadačního fondu Tesco "Vy rozhodujete, my pomáháme" pro projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" v Tescu v OC Futurum v Ostravě. Žetony za nákup můžete v období 14. 6. - 11. 7. 2021 podpořit uživatele Charitních domovů pro seniory sv. Alžběty, sv. Václava a pacienty Hospice sv. Lukáše. Děkujeme!

Nadace ČEZ podpořila odborné vzdělávání

Díky grantu 150 tis. Kč poskytnutého Nadací ČEZ z mimořádného nadačního programu Neziskovky 2020 byl dnes zahájen akreditovaný vzdělávací kurz Krizové intervence, který absolvuje celkem 18 pracovníků Charity Ostrava napříč poskytovanými sociálními službami.

Tříkrálová sbírka 2021

1. 6. 2021, 14:00 — 31. 12. 2021, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace

14. 9. 2021, 17:00 — 14. 9. 2021, 19:00