Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka 2021 v Ostravě a okolí

Podoba tradiční Tříkrálové sbírky bude na počátku příštího roku ovlivněna omezeními v souvislosti s epidemiologickou situací. Přání štěstí, zdraví a pokoje do nového roku do domácností v Ostravě a okolí však Tři králové lidem chtějí i přesto přinést ať už s rouškami nebo při on-line koledě v době 1. – 24. ledna 2021.

Nadace ČEZ podpořila Mobilní hospic sv. Kryštofa

Nadace ČEZpodpořila částkou 100 tis. Kč provoz služby Mobilního hospice sv. Kryštofa.  Veřejnost se do podpory zapojila svým pohybem v rámci aplikace EPP Pomahej pohybem. Děkujeme za Váš pohyb, děkujeme Nadaci ČEZ za finanční podporu!

Papež František vyzývá: Podej svou ruku chudákovi!

Chudí lidé kolem nás jsou naším svědomím, nepřehlížejme je. Současná epidemie přinesla nová svědectví o tom, jak vnímat starozákonní slova Podej svou ruku chudákovi. Tento biblický citát je výchozím mottem papežova poselství k Světovému dni chudých, který si letos připomínáme 15. listopadu.

Vybavení pro azylový dům z VDV - Nadace Olgy Havlové

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové poskytl Charitě Ostrava z programu Obyčejný život částku 27 tis. Kč na obnovu vybavení azylového domu pro matky s dětmi sv. Zdislavy. Děkujeme!

Tříkrálová koleda zazní!

Možná letos nebude znít ulicemi, ale štěstí, zdraví, dlouhá léta, a především požehnání do roku 2021 chtějí koledníci přinést do vašich domovů i navzdory koronavirovým opatřením. Nemusíte se bát – zdraví našich příznivců i koledníků je pro Charitu na prvním místě, a tak se tři králové pilně připravují na koledu s rouškami i koledu virtuální.

Charita pomáhá obětem bojů z Náhorního Karabachu

Až 20 tisíc obyvatel Náhorního Karabachu muselo opustit své domovy kvůli probíhajícímu ozbrojenému konfliktu, který se rozhořel mezi Arménií a Ázerbájdžánem o nadvládu nad tímto územím. Charita Česká republika proto posílá na pomoc běžencům, kteří se uchýlili do Arménie, 5 tisíc eur (přes 130 tisíc Kč) ze svého krizového fondu. Peníze budou předány naší sesterské Charitě Arménie, která v oblasti poskytuje pomoc lidem v nouzi.

Repríza koncertu Lenky Nové a Family Gospel Ostrava v TV NOE

Reprízu koncertu Lenky Nové & Matěje Benka a Family Gospel Ostrava můžete sledovat v neděli 25. 10. 2020 od 20.05 h v TV NOE. Benefice Sešli se, aby pomohli...2020 podpořila rekonstrukci Charitního domu sv. Benedikta Labre, ve kterém Charita Ostrava poskytuje sociální služby pro ženy a muže bez domova. Děkujeme za Vaši podporu!

Dny proti chudobě letos jinak

Letos se v Ostravě nekonají tradiční akce v rámci Dnů proti chudobě připravované Charitou Ostrava a Armádou spásy. Díky této vzájemné dloudobé spolupráci vznikla on-line kampaň k Mezinárodnímu dni za vymýcení chudoby, který je OSN vyhlášen na 17. října. Sdílíme je na Facebooku Charity Ostrava.

V sobotu jsme si připomněli Mezinárodní den za odstranění chudoby

Od roku 1992 si vždy 17. října připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby, který vyhlásilo Valné shromáždění OSN. Konkrétně bychom si měli uvědomit, že s chudobou se potýkají nejen rozvojové země, ale i lidé, kteří žijí mezi námi. Při této příležitosti chceme upozornit na příčiny, které chudobu způsobují, a vyzvat vládu, aby prosazovala opatření vedoucí k odstranění nebo snížení nerovností jak u nás, tak na mezinárodní úrovni.

Nekašlejme na druhé! Výzva nevládních organizací občanům ČR ke koronaviru

Charita Česká republika se připojuje k výzvě nevládních organizací adresované v souvislosti s druhou vlnou koronavirové epidemie všem lidem v této zemi. Jen pokud budeme vnímaví ke všem, kteří si v našem okolí nevědí rady nebo potřebují něčí pomoc, zamyslíme se nad tím, čím můžeme ostatním prospět, a hlavně jen pokud budeme sami dodržovat základní preventivní opatření, můžeme nynější krizovou situaci zvládnout.

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 12. 2020, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace

16. 11. 2020, 17:10 — 30. 1. 2021, 23:59