Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Moravskoslezský kraj pomohl s obnovou vybavení

Moravskoslezský kraj pomohl dotací v částce 88 tis. Kč Charitě Ostrava s obnovou televizorů v souvislosti s přechodem na standard DVB-T2. Děkujeme za podporu.

VDV - Nadace Olgy Havlové podpořil matky s dětmi a seniory

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové poskytl Charitě Ostrava ze svých programů Senior a Obyčejný život dva granty v celkové částce 85 tis. Kč. Děkujeme!

Změna adresy dispečinku mobilního hospice sv. Kryštofa

Dispečink služby Charitní středisko sv. Kryštofa - mobilní hospic a ošetřovatelská služba se od 12. 5. 2020 vrátil z dočasného zázemí zpět do budovy Hospice sv. Lukáše.  na adrese: Charvátská 785/8, Ostrava - Výškovice. V případě potřeby můžete službu kontaktovat telefonicky na čísle: 733 676 601.

Nadace Karel Komárek Family Foundation pomáhá Charitě Ostrava

V rámci mimořádné grantové výzvy podpořila Nadace Karel Komárek Family služby Charity Ostrava částkou 55 tis. Kč. Velice děkujme za podporu!

T-Mobile podpořil klienty pobytových služeb zapůjčením tabletů

Šíření koronaviru ochromilo běžný život napříč republikou. Zavřené jsou služby i sociální zařízení. Ti nejzranitelnější, zejména senioři v pobytových službách, zůstávají v izolaci, bez možnosti být se svými blízkými v osobním kontaktu.

Díky společnosti T-Mobile se pro kllienty v těchto zařízeních podařilo bezplatně zapůjčit 31 tabletů. Ty jim usnadní zůstat v kontaktu s rodinou i přáteli. Děkujeme!

VDV - Nadace Olgy Havlové podpořil seniory v době epidemie

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové poskytl Charitě Ostrava z mimořádného grantového programu na pomoc seniorům v době epidemie podporu 30 tis. Kč. Velice děkujeme!

Zajišťujeme nákupy a obědy pro osamělé

Charita Ostrava nadále zajišťuje nákupy, léky, obědy nebo roušky pro osamělé seniory nebo lidi v karanténě. Pro zajištění této služby volejte dispečink: 731 678 821 v době 8-16 h (všední dny).

Potravinové balíčky pro lidi bez domova od Ostravy

Celý měsíc bude Charitě Ostrava poskytovat potravinové balíčky pro lidi bez domova Statutární město Ostrava myslem pomoci je poskytnout základní nasycení lidem v nouzi. Děkujeme.

Společně to dokážeme?!

V posledních náročných dnech, které prožíváme, často slyšíme proklamovanou  větu, která vyjadřuje touhu vymanit se ze současné nepříznivé situace, větu, která nás motivuje spojit síly a bez ohledu na to, že jsou  naše síly slabé, povzbuzuje naši společnost překonávat současné překážky a vede k přijímání věcí v pozitivním duchu.

Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku

Pandemie onemocnění covid-19 nezná hranice, stejně jako pomoc v boji proti ní. Přestože se v současné době plně zaměřujeme na ochranu našich klientů před nákazou, především seniorů v zařízeních sociální péče a lidí z ohrožených skupin, kritický vývoj situace v Itálii a Španělsku nemůžeme nechat bez odezvy. Masivní šíření koronaviru způsobilo, že jejich zdravotnictví kolabuje, počet úmrtí stoupá a život v zemi je prakticky paralyzován.

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 30. 6. 2020, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace

FB skupina "Bláža" - podpora:

FB skupina - Bláža