Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka do pokladniček skončila - děkujeme!

Včera skončilo shromažďování příspěvků do zapečetěných pokladniček Tříkrálové sbírky 2021. Průběžný stav on-line pokladničky pro Charitu Ostrava a Charitu sv. Alexandra je 303 536,-Kč! Velice děkujeme všem přispěvatelům i dalším lidem, kteří se sbírkou jakkoli pomohli.

Pokladničky Tříkrálové sbírky na Kraji, Magistrátu a dalších místech

Tříkráloví koledníci s ohledem na protiepidemiologická opatření do domácností v Ostravě a okolí nevyrazili. K Tříkrálové sbírce 2021 se můžete ještě do 24. 1. připojit darováním do zapečetěných pokladniček, které jsou k dispozici např. ve vestibulu Krajského úřadu MSK, Magistrátu města Ostravy a na mnoha dalších úřadech, v obchodech ap. Ostravské projekty na pomoc lidem v nouzi můžete podpořit také on-line. DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU!

Hledáme posilu do týmu mobilního hospice

Hledáme novou kolegyni nebo kolegu - zdravotní sestru do týmu Mobilního hospice sv. Kryštofa. Více v pracovní nabídce na webu =>

Služby Charity Ostrava pro lidi bez domova

Charita Ostrava poskytuje různé sociální služby pro lidi bez domova celoročně, v zimním období kapacitu služeb dle potřeby navyšujeme. V chladných dnech s teplotami pod 0 st. funguje bezplatné nízkoprahové zimní noční centrum.

Tříkrálový koncert se vydařil a sbírka pokračuje online

Více než 2,1 milionu korun poslali během Tříkrálového koncertu jeho diváci pomocí dárcovských SMS. Tradiční Tříkrálový koncert, který je každoročním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům odvysílala Česká televize v neděli 10. ledna večer. Tříkrálová sbírka však stále pokračuje – v online prostoru i prostřednictvím „statických pokladniček“. Pandemie nemoci covid-19 a související přijatá opatření totiž letos nedovolují koledníkům vyjít do ulic. To však vede k hledání nových cest, jak sbírku lidem otevřít.

Metodickou podporou ke kvalitě

Charita Ostrava se stala partnerem projektu financovaného z Evropského sociálního fondu Evropské unie, který je zaměřený na zvýšení kvality sociálních služeb. Aktivity budou probíhat do půlky příštího roku ještě v dalších 13 oblastních Charitách sdružených do Diecézní charity ostravsko-opavské, která je nositelem projektu.

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku

Nenechte si ujít letošní Tříkrálový koncert, který bude v mnoha ohledech jiný. Odvysílá ho Česká televize v neděli 10. ledna od 18 hodin v přímém přenosu na programu ČT1. Koncertem provází Martina Kociánová a Jan Čenský, účinkují Alena Antalová, Michal Hrůza s kapelou, Leona Machálková, Pokáč a VOXEL & Spol.

Tříkrálovou sbírku 2021 můžete podpořit i do pokladničky

"K+B+M 2021 - Bůh žehnej tomuto domu." Toto přání provází Tříkrálovou sbírku 2021 v Ostravě, okolních městech a obcích, byť jej nepředávají družiny Tří králů a probíhá on-line. Ostravské projekty na pomoc lidem v nouzi můžete podpořit také do stacionárních pokladniček na některých úřadech, v obchodech ap.

Tříkrálová sbírka 2021 probíhá

Tříkrálová sbírka 2021 v Ostravě, okolních městech a obcích již začala. Bude probíhat do 24. 1. Ostravské projekty na pomoc lidem v nouzi můžete podpořit do „virtuální pokladničky" přímo na sbírkové konto č. ú.: 66008822/0800 u České spořitelny s variabilním symbolem: 77708013.

Tři králove přijdou online!

Opatření, která souvisí se zabráněním šíření korona viru, zasáhla také Tříkrálovou sbírku. Přesto se králové nevzdávají a jsou připraveni přinést požehnání do domovů prostřednictvím virtuálních médií. Poprvé za více než dvacetiletou historii sbírky se koledování přesune do online prostředí.

Tříkrálová sbírka 2021

16. 11. 2020, 17:10 — 30. 1. 2021, 23:59

Můj svět - 13. ročník fotosoutěže Charity Opava

28. 1. 2021, 14:00 — 28. 1. 2021, 17:00