Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Rekonstrukce domu sv. Benedikta Labre pokračuje

Od požehnání a předání stavby dodavatelské firmě DAV, a. s. - Demolice a Výstavba v březnu 2020 původní objekt Charitního domu sv. Benedikta Labre postupně mění svoji podobu. Stavební část projektu Charity Ostrava pro rozvoj sociálních služeb financovaného Evropskou unií pokračuje.

Návštěvy v pobytových zařízeních pouze s respirátorem

V souladu s mimořádným opatřením č. 15/2020 Krajské hygienické stanice MSK jsou od 17. 7. 2020 do odvolání  návštěvy uživatelů a pacientů pobytových sociálních a zdravotních služeb Charity Ostrava možné pouze s respirátorem FFP2 bez výdechového ventilu. Bez této ochrany dýchácích cest jsou návštěvy zakázány. Děkujeme za pochopení.

Program v Charitním středisku Gabriel - 7-8/2020

V Charitním středisku Gabriel - komunitním centru pro seniory provozovaném Charitou Ostrava v Ostravě-Zábřehu na Čujkovově ulici č. 3165/40a se můžete zúčastnit těchto aktivit:

Program Charitního střediska Gabriel - 7/2020
Program Charitního střediska Gabriel - 8/2020

V období 7-8/2020 budou pro uživatele služby probíhat jen plánované aktivity s termínem. Předpokládáme, že pravidelné aktivity budou zahájeny v 9/2020. Děkujeme za pochopení.

Místo: Charitní středisko Gabriel, Čujkovova 3165/40a, Ostrava-Zábřeh
Termín: 25. 6. 2020, 16:08 — 31. 8. 2020, 17:00

Šatník Charity Ostrava slouží 5 let

Šatník Charity Ostrava je v provozu od roku 2015 a dnes jsme si připomněli 5. výročí jeho otevření.

Charitní pečovatelská služba na nové adrese

Dispečink služby Charitní středisko Matky Terezy - pečovatelská služba Ostrava je od 1. 6. 2020 na nové adrese: Zengrova 497/42 v Ostravě-Vítkovicích. Pro telefonické spojení používejte pouze čísla mobilních telefonů. Děkujeme za pochopení.

Na vlně pomoci proti bezmoci: Paní Šárka se vrací domů

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Na Charitu Česká republika se obrátila i paní Šárka z Ostravy, která se sama stará o čtyřletého Adámka. Přišla totiž o práci – a málem i o bydlení.

Moravskoslezský kraj pomohl s obnovou vybavení

Moravskoslezský kraj pomohl dotací v částce 88 tis. Kč Charitě Ostrava s obnovou televizorů v souvislosti s přechodem na standard DVB-T2. Děkujeme za podporu.

VDV - Nadace Olgy Havlové podpořil matky s dětmi a seniory

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové poskytl Charitě Ostrava ze svých programů Senior a Obyčejný život dva granty v celkové částce 85 tis. Kč. Děkujeme!

Změna adresy dispečinku mobilního hospice sv. Kryštofa

Dispečink služby Charitní středisko sv. Kryštofa - mobilní hospic a ošetřovatelská služba se od 12. 5. 2020 vrátil z dočasného zázemí zpět do budovy Hospice sv. Lukáše.  na adrese: Charvátská 785/8, Ostrava - Výškovice. V případě potřeby můžete službu kontaktovat telefonicky na čísle: 733 676 601.

Nadace Karel Komárek Family Foundation pomáhá Charitě Ostrava

V rámci mimořádné grantové výzvy podpořila Nadace Karel Komárek Family služby Charity Ostrava částkou 55 tis. Kč. Velice děkujme za podporu!

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 8. 2020, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace

25. 6. 2020, 16:08 — 31. 8. 2020, 17:00