Hledáme posilu do týmu mobilního hospice

Zdravotní sestra - Mobilní hospic sv. Kryštofa

Hledáme novou kolegyni nebo kolegu - zdravotní sestru do týmu Mobilního hospice sv. Kryštofa. Více v pracovní nabídce na webu =>

Pane, dej mi tu vodu!

Popeleční středou začíná postní doba. Během čtyřiceti dní dostáváme novou šanci k obrácení a prostřednictvím modlitby, půstu a almužny můžeme intenzivněji prožít Boží přítomnost.

Také v ostravsko-opavské diecézi se lze zapojit do dobrovolné postní výzvy, Postní almužny. Prostředky, které se nashromáždí během postní doby v papírových schránkách, poputují na pomoc lidem v nouzi.

Více informací o Postní almužně: https://www.postnialmuzna.cz/o-sbirce/

Tříkrálová sbírka pomůže, i když koledníci letos nevyrazili. Děkujeme!

Tříkrálová sbírka 2021 - rozpečetění

Tříkrálová sbírka 2021 pomůže lidem v nouzi díky štědrosti Ostravanů, obyvatel obcí v okolí, ochotě a pomoci mnoha lidí částkou 1 341 545,- Kč, přestože koledníci letos do ulic nevyrazili. Prostředky sbírky využije Charita Ostrava a Charita sv. Alexandra na podporu služeb pro klienty mobilního hospice, domova pro seniory, lidi bez domova nebo se zdravotním postižením. Děkujeme všem za podporu!

V Šatníku schází zimní ošacení a boty

Šatník Charity Ostrava

Šatník Charity Ostrava pomáhá lidem v nouzi uspokojit jejich základní potřeby a cítit se i přes nepříznivou životní situaci důstojně. Tyto lidi můžete podpořit materiálním darem. Aktuálně prosíme o pánské zimní boty, bundy a spodního prádlo. Děkujeme!

Sčítáme dary z tříkrálových kasiček, jsme za polovinou

Na začátku ledna Charity zapečetily 2871 pokladniček a doufaly, že s nimi koledníci vyrazí do ulic. Epidemiologická situace to neumožnila, i tak si sbírka našla cestu k dárcům, online i prostřednictvím pevných pokladniček umístěných v obchodech, kostelích nebo na úřadech.

Děkujeme všem, kdo jste se rozhodli pomoci.

Tříkrálová sbírka do pokladniček skončila - děkujeme!

Tříkrálová sbírka 2021 - poděkování

Včera skončilo shromažďování příspěvků do zapečetěných pokladniček Tříkrálové sbírky 2021. Průběžný stav on-line pokladničky pro Charitu Ostrava a Charitu sv. Alexandra je 480 397,-Kč! Velice děkujeme všem přispěvatelům i dalším lidem, kteří se sbírkou jakkoli pomohli.

Pokladničky Tříkrálové sbírky na Kraji, Magistrátu a dalších místech

K+M+B 2021

Tříkráloví koledníci s ohledem na protiepidemiologická opatření do domácností v Ostravě a okolí nevyrazili. K Tříkrálové sbírce 2021 se můžete ještě do 24. 1. připojit darováním do zapečetěných pokladniček, které jsou k dispozici např. ve vestibulu Krajského úřadu MSK, Magistrátu města Ostravy a na mnoha dalších úřadech, v obchodech ap. Ostravské projekty na pomoc lidem v nouzi můžete podpořit také on-line. DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU!

Služby Charity Ostrava pro lidi bez domova

Charitní dům sv. Benedikta Labre - nízkoprahové denní centrum

Charita Ostrava poskytuje různé sociální služby pro lidi bez domova celoročně, v zimním období kapacitu služeb dle potřeby navyšujeme. V chladných dnech s teplotami pod 0 st. funguje bezplatné nízkoprahové zimní noční centrum.

Tříkrálový koncert se vydařil a sbírka pokračuje online

Více než 2,1 milionu korun poslali během Tříkrálového koncertu jeho diváci pomocí dárcovských SMS. Tradiční Tříkrálový koncert, který je každoročním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům odvysílala Česká televize v neděli 10. ledna večer. Tříkrálová sbírka však stále pokračuje – v online prostoru i prostřednictvím „statických pokladniček“. Pandemie nemoci covid-19 a související přijatá opatření totiž letos nedovolují koledníkům vyjít do ulic. To však vede k hledání nových cest, jak sbírku lidem otevřít.

Metodickou podporou ke kvalitě

Charitní středisko Matky Terezy - pečovatelská služba Hrabyně

Charita Ostrava se stala partnerem projektu financovaného z Evropského sociálního fondu Evropské unie, který je zaměřený na zvýšení kvality sociálních služeb. Aktivity budou probíhat do půlky příštího roku ještě v dalších 13 oblastních Charitách sdružených do Diecézní charity ostravsko-opavské, která je nositelem projektu.

Tříkrálová sbírka 2021

25. 3. 2021, 14:00 — 25. 3. 2021, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - 25. 3. 2021

FB skupina "Bláža" - podpora:

FB skupina - Bláža