Změna adresy ředitelství Charity Ostrava

Budova dočasného ředitelství Charity Ostrava - Jedličkova 1357/8, Ostrava-Zábřeh

S ohledem na rekonstrukci objektu na ul. Kořenského 1323/17, Ostrava-Vítkovice je od 22. 10. 2018 dočasně přemístěno zázemí ředitelství Charity Ostrava na adresu Jedličkova 1357/8, 700 30 Ostrava-Zábřeh. Doručování pošty je automaticky přesměrováno z původní adresy, čísla telefonů zůstávají zachovány. 18.-19. 10. 2018 - sanitární den. Děkujeme za pochopení.

Benefice podpořila Hospic sv. Lukáše

Sešli se, aby pomohli... 2018

Hospic sv. Lukáše a lidi v závěru života podpořili 18. září návštěvníci a umělci 13. ročníku benefice "Sešli se, aby pomohli". Prodej vstupenek, příspěvky do sbírky a podpora partnerů přinesla pro hospic 221 070 Kč. Děkujeme za podporu.

Změna e-mailů v Charitě Ostrava

Od 5. 10. 2018 dochází ke změně všech e-mailových adres zaměstnanců Charity Ostrava. Obecný tvar nových emailů je jmeno.prijmeni@ostrava.charita.cz nebo patronstřediska@ostrava.charita.cz. Dosavadní adresy @charita.cz budou dočasně přesměrovány do nových schránek. Prosíme o úpravu znění našich e-mailů ve vašich adresářích. Děkujeme za spolupráci.

Ostravské Dny proti chudobě 2018

Dny proti chudobě Ostrava 2018

Třináctý ročník Dnů proti chudobě v Ostravě pořádaný Armádou spásy a Charitou Ostrava opět otevře téma chudoby a nutnosti existence podpory pro sociálně ohrožené lidi. Proběhne několik akcí určených i pro veřejnost s ústředním mottem „Jak vypadá chudoba“.

Ebenové, Flámová a Camerata Janáček zahrají pro ostravský hospic

Sešli se, aby pomohli... 2018

Bratři Ebenové, Pavla Flámová a Camerata Janáček vystoupí 18. 9. 2018 od 19 h v Divadle A. Dvořáka v Ostravě. Benefiční koncert Charity Ostrava - Sešli se, aby pomohli... podpoří Hospic sv. Lukáše – zařízení pro lidi v závěru života.

Předprodej na benefici pro Hospic pokračuje

Sešli se, aby pomohli... 2018

Předprodej vstupenek na benefiční koncert  Charity Ostrava - Sešli se, aby pomohli... - na podporu Hospice sv. Lukáše – zařízení pro lidi v závěru života pokračuje. V úterý 18. 9. 2018 od 19 h vystoupí Bratři Ebenové, Pavla Flámová v doprovodu Cameraty Janáček.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Rekonstrukce vodovodu v domově pro seniory sv. Václava

Charitní dům sv. Václava

Část zastaralých a nedostatečných rozvodů vody v domově pro seniory sv. Václava se obnovilo za finanční podpory statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy