Na Homeless Cupu Morava 2019 se utkají lidé bez domova

Homeless cup Morava 2018

Ve čtvrtém ročníku fotbalového turnaje Homeless Cup Morava se utkají týmy tvořené lidmi bez domova. Turnaj pořádaný ve středu 17. 4. 2019 od 9:00 h v ostravském Trojhalí Karolina zahájí slavnostním výkopem zástupci pořádající Armády spásy, Charity Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananimu. Zveme veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů lidí bez přístřeší.

10. výročí vzniku pečovatelské služby podpořil ČEZ

Skupina ČEZ - logo

Za účasti uživatelů služby, zaměstnanců Charity Ostrava a hostů proběhlo 28. 3. setkání u příležitosti 10. výročí založení Charitního střediska Matky Terezy – pečovatelské služby Hrabyně.

Canisterapie pro seniory díky Tescu

Nadační fond Tesco

Projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" podpořil Nadační fond Tesco v rámci svého programu "Vy rozhodujete, my pomáháme". Částka 10 tis. Kč přispěje ke kvalitě prožívání života uživatelů charitních domovů pro seniory a Hospice sv. Lukáše.

Sterilizátor díky NF VÍTKOVICE STEEL

Sterilizátor

Pořízení nového parního sterilizátoru pro sociální a sociálně-zdravotní služby Charity Ostrava podpořil Nadační fond VÍTKOVICE STEEL částkou 120 tis. Kč.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Změna e-mailů v Charitě Ostrava - dokončení

Od 21. 3. 2019 bude ukončeno přesměrování původních e-mailových adres Charity Ostrava ve tvaru @charita.cz a @caritas.cz do aktuálních schránek v obecném tvaru jmeno.prijmeni@ostrava.charita.cz nebo patronstřediska@ostrava.charita.cz. Platné kontakty do Charity Ostrava naleznete v adresáři tohoto webu. Prosíme o úpravu e-mailů ve vašich adresářích. Děkujeme za pochopení.

Jít směrem k Velikonocům znamená obnovu našeho srdce

Postní doba vyzývá křesťany, aby s větší intenzitou a konkrétností vtělovali velikonoční tajemství do svého osobního, rodinného a společenského života, zvláště za pomoci postu, modlitby a almužny.

Také v ostravsko-opavské diecézi se tak, stejně jako v uplynulých letech, můžete zapojit do Postní almužny.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Ilustrační snímek

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Tříkrálové poděkování v ostravské ZOO

Více než šest set tříkrálových koledníků v sobotu 2. 3. 2019 navštívilo ostravskou ZOO. Smyslem setkání bylo poděkování Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra za jejich dobrovolnou pomoc při Tříkrálové sbírce 2019.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

7. 2. 2019, 10:30 — 30. 4. 2019, 17:00

Mezi realitou a fantazií - výstava - 7. 2. 2019