Hledáme posilu do týmu mobilního hospice

Zdravotní sestra - Mobilní hospic sv. Kryštofa

Hledáme kolegyni nebo kolegu - zdravotní sestru do týmu Mobilního hospice sv. Kryštofa. Pro zdravotníky hledající smysluplné uplatnění a samostatnost více o pracovní nabídce na webu =>

Hlasování pro seniory v Tescu

Nadační fond Tesco - Vy rozhodujete, my pomáháme

Prosíme o Vaši podporu hlasováním v rámci programu Nadačního fondu Tesco "Vy rozhodujete, my pomáháme" pro projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" v Tescu v OC Futurum v Ostravě. Žetony za nákup můžete v období 14. 6. - 11. 7. 2021 podpořit uživatele Charitních domovů pro seniory sv. Alžběty, sv. Václava a pacienty Hospice sv. Lukáše. Děkujeme!

Nadace ČEZ podpořila odborné vzdělávání

Díky grantu 150 tis. Kč poskytnutého Nadací ČEZ z mimořádného nadačního programu Neziskovky 2020 byl dnes zahájen akreditovaný vzdělávací kurz Krizové intervence, který absolvuje celkem 18 pracovníků Charity Ostrava napříč poskytovanými sociálními službami.

Naděje se vrátí. Nová píseň Davida Deyla pomůže rodinám zasaženým pandemií

Už více než rok žijeme s pandemií nemoci covid-19, která významně ovlivnila životy milionů lidí v České republice i po celém světě a způsobila řadu citelných omezení v našich pracovních i společenských aktivitách. Na pomoc těm, kteří přišli o někoho blízkého nebo se dostali kvůli pandemii do vážné situace, vyhlásila Charita sbírku Naděje se vrátí. Středobodem této dobročinné akce je stejnojmenná píseň a videoklip zpěváka Davida Deyla.

Hrdinky dnešních dnů. Slavíme Mezinárodní den sester a ošetřovatelství

Dnes myslíme na naše sestry pracující v charitních zdravotnických zařízeních po celé republice. Jsou to bez nadsázky sestry par excellence. Jsou to tiché, nenápadné hrdinky dnešních dnů.

Projekt Charity Ostrava podpořilo OZO Ostrava

Ozo Ostrava

Charita Ostrava uspěla v 5. ročníku Tematických výzev OZO Ostrava a od odpadové společnosti obdrží 59 tis. Kč na projekt "Moderní technikou proti sociální izolaci seniorů v Charitním domě sv. Václava – domově pokojného stáří". Děkujeme za podporu!

Ozvěny online koledy

Do konce dubna bylo možné podpořit konkrétní charitní projekty v regionu prostřednictvím online kasičky. Na webových stránkách Tříkrálové sbírky stačilo vybrat oblastní Charitu a darovat finance na pomoc lidem v nouzi. K 30. 4. činil výtěžek online koledy v Ostravsko-opavské diecézi 3 331 702 Kč.

Všem dárcům srdečně děkujeme!

Děkujeme za Sbírku potravin

Sbírka potravin - 24. 4. 2021

Ve Sbírce potravin se 24. 5. 2021 v rámci celé ČR shromáždilo neuvěřitelných 318 tun pomoci (potravin a drogerie). Pro klienty Charity Ostrava se díky štědrosti dárců v ostravské prodejně Lidl vybralo 532 kg materiální pomoci, kterou předáme lidem v nouzi. Děkujeme všem dárcům!

Charity se zapojí do Sbírky potravin. Pomozte i vy v sobotu 24. dubna

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci darem trvanlivých potravin a drogerie. Jarní kolo Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 24. dubna. Toho dne od 8 do 18 hodin mohou lidé věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží ve více než osmi stech obchodech po celé České republice. Výtěžek sbírky pomůže chudým rodinám a jednotlivcům. Často se jedná o matky samoživitelky, osamělé seniory či rodiny v krizi. Již více než rok trvající koronavirová krize způsobila výrazný nárůst počtu lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Sbírka potravin a drogerie v Ostravě i celé ČR

Sbírka potravin - 24. 4. 2021

Charita Ostrava se připojí do celonárodní Sbírky potravin organizované potravinovými bankami v krajích, Českou federací potravinových bank, Svazem obchodu a cestovního ruchu, Asociací společenské odpovědnosti a sociálními partnery a obchodním řetězci

Tříkrálová sbírka 2021