Lidé lidem v Ostravě

Lidé lidem - 20. 6. 2019

Přijměte pozvání na akci Lidé lidem 2019 pořádané statutárním městem Ostrava, která proběhne 20. 6. 2019, 9- 18 h v Ostravě. Charita Ostrava se zde představí spolu s mnoha dalšími organizacemi poskytujícími sociální služby. Od 17 h vystoupí písničkář Pokáč.

Sanitární dny - ředitelství Charity Ostrava

V termínu 6. - 7. 6. 2019 budou sanitární dny na ředitelství Charity Ostrava s velmi omezenou možností kontaktování a vyřízení záležitostí. V urgetních případech volejte na mobil: 731 625 789. Zázemí ředitelství organizace bude od 10. 6. 2019 opět na adrese sídla organizace Kořenského 1323/17, Ostrava-Vítkovice.  Děkujeme za pochopení.

Přijďte oslavit 100 let vítkovického fotbalu

100 let vítkovického fotbalu - akce 25. 5. 2019

Vítkovický fotbal si připomíná 100 let od svého založení v roce 1919. Související akce 25. 5. 2019 od 11 h na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích bude mít také charitativní dosah. Výtěžek aukce fotbalových dresů bude věnován Charitě Ostrava. Srdečně zveme k účasti příznivce fotbalu i Charity Ostrava.

Společnost Brembo podpořila Hospic sv. Lukáše

Předání šeku k daru Brembo pro Hospic sv. Lukáše

Italská společnost Brembo, která v Ostravě provozuje výrobní závod na automobilové brzdy, podpořila významnou částkou 200 tis. Kč charitní Hospic sv. Lukáše.

Na Homeless Cupu Morava 2019 se utkají lidé bez domova

Homeless cup Morava 2018

Ve čtvrtém ročníku fotbalového turnaje Homeless Cup Morava se utkají týmy tvořené lidmi bez domova. Turnaj pořádaný ve středu 17. 4. 2019 od 9:00 h v ostravském Trojhalí Karolina zahájí slavnostním výkopem zástupci pořádající Armády spásy, Charity Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananimu. Zveme veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů lidí bez přístřeší.

10. výročí vzniku pečovatelské služby podpořil ČEZ

Skupina ČEZ - logo

Za účasti uživatelů služby, zaměstnanců Charity Ostrava a hostů proběhlo 28. 3. setkání u příležitosti 10. výročí založení Charitního střediska Matky Terezy – pečovatelské služby Hrabyně.

Canisterapie pro seniory díky Tescu

Nadační fond Tesco

Projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" podpořil Nadační fond Tesco v rámci svého programu "Vy rozhodujete, my pomáháme". Částka 10 tis. Kč přispěje ke kvalitě prožívání života uživatelů charitních domovů pro seniory a Hospice sv. Lukáše.

Sterilizátor díky NF VÍTKOVICE STEEL

Sterilizátor

Pořízení nového parního sterilizátoru pro sociální a sociálně-zdravotní služby Charity Ostrava podpořil Nadační fond VÍTKOVICE STEEL částkou 120 tis. Kč.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Změna e-mailů v Charitě Ostrava - dokončení

Od 21. 3. 2019 bude ukončeno přesměrování původních e-mailových adres Charity Ostrava ve tvaru @charita.cz a @caritas.cz do aktuálních schránek v obecném tvaru jmeno.prijmeni@ostrava.charita.cz nebo patronstřediska@ostrava.charita.cz. Platné kontakty do Charity Ostrava naleznete v adresáři tohoto webu. Prosíme o úpravu e-mailů ve vašich adresářích. Děkujeme za pochopení.

24. 4. 2019, 10:00 — 30. 6. 2019, 16:00

Z mého archivu - vernisáž - 24. 4. 2019