Služby pro lidi bez domova

Nízkoprahové denní centrum v Charitním domě sv. Benedikta Labre

Charita Ostrava poskytuje sociální služby pro lidi bez domova celoročně, v zimním období kapacitu služeb dle potřeby navyšujeme. Ve dnech 29. 11. - 3. 12. 2018 otvíráme nízkoprahové zimní noční centrum v Ostravě-Vítkovicích.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Ilustrační snímek Jakub Žák

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Lesy ČR pomohly s obnovou vybavení

Nová polohovací postel v Charitním domě sv. Alžběty

Zkvalitnění služby pro seniory v Charitním domě sv. Alžběty umožnila finanční podpora společnosti Lesy České republiky. Díky daru 50 tis. Kč jsme pro seniory pořídili polohovací postele a antidekubitní matrace.

Benefiční knižní bazárek pro Hospic sv. Lukáše

Srdečně zveme do Hospice sv. Lukáše zájemce, kteří se chtějí dozvědět více o hospicové péči, prohlédnout si zázemí, zažít hospic jinak než jako "místo pro umírání" nebo podpořit provoz zdravotní služby pro lidi v závěru života.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Ilustrační snímek Richard Bouda

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Národní potravinová sbírka v Ostravě

Národní potravinová sbírka 10. 11. 2018

Charita Ostrava se připojí do Národní sbírky potravin. Možnost darovat potraviny pro klienty Charity Ostrava bude v sobotu 10. 11. 2018, 8-18 h v hypermarketech Tesco v Ostravě-Třebovicích a Hrabové. Děkujeme za Vaši podporu.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Hana Mácová, Miroslav Čapek, Kateřina Litošová (sestra Dagmar) s diplomy. Foto Lubomír Kotek

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Dočasná změna adresy ředitelství Charity Ostrava

Budova dočasného ředitelství Charity Ostrava - Jedličkova 1357/8, Ostrava-Zábřeh

Zázemí ředitelství Charity Ostrava je v období 10/2018 – 5/2019 dočasně přemístěno na adresu Jedličkova 1357/8, 700 30 Ostrava-Zábřeh. Oficiální sídlo organizace nadále na ul. Kořenského 1323/17, Ostrava-Vítkovice, doručování pošty je automaticky přesměrováno, fakturační údaje a čísla telefonů zůstávají zachovány.

Benefice podpořila Hospic sv. Lukáše

Sešli se, aby pomohli... 2018

Hospic sv. Lukáše a lidi v závěru života podpořili 18. září návštěvníci a umělci 13. ročníku benefice "Sešli se, aby pomohli". Prodej vstupenek, příspěvky do sbírky a podpora partnerů přinesla pro hospic 221 070 Kč. Děkujeme za podporu.

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy