Odsouzené ženy pomohly s Tříkrálovou sbírkou
12. listopadu 2021 Aktuálně

Odsouzené ženy pomohly s Tříkrálovou sbírkou

S přípravou kasiček pro Tříkrálovou sbírku 2022, kterou každoročně pořádá Charita Česká republika na pomoc lidem v nouzi, pomohly Charitě Ostrava odsouzené ženy z Vazební věznice Ostrava.

Autor fota: Vezeňská služba ČR - Vazební věznice OstravaDíky této pomoci odsouzených žen v rámci spolupráce s Vězeňskou službou ČR - Vazební věznicí Ostrava máme od starých pečetí a polepů očištěno přes 400 sbírkových pokladniček. Akce se uskutečnila jako extramurální aktivita – vycházka v doprovodu vychovatelů vazební věznice přímo v prostorách Charity Ostrava. Takové aktivity odsouzené ženy vítají, protože mohou aktivně a smysluplně využít volný čas a mají možnost opustit prostory věznice. Jednalo se o bezplatnou aktivitu.

Za Charitu Ostrava jsme za velkou pomoc s přípravou Tříkrálové sbírky velmi vděčni. Budeme rádi za podobnou spolupráci Vězeňskou službou ČR - Vazební věznicí Ostrava nejen při této veřejné sbírce, ale i v možných dalších oblastech.