Lenka Nová & Matěj Benko a Family Gospel Ostrava - 24. 9. 2020

Zpěvačka Lenka Nová s klavíristou Matějem Benkem a Family Gospel Ostrava vystoupí 24. 9. 2020 od 20 h v ostravském kostele sv. Václava v rámci koncertu Sešli se, aby pomohli… Přímý přenos bude vysílat TV NOE. Výtěžek koncertu podpoří rekonstrukci Charitního domu sv. Benedikta Labre – nízkoprahového denního centra.

Místo: kostel sv. Václava, Kostelní nám. 3172/1, Moravská Ostrava a Přívoz
Termín: 24. 9. 2020, 20:00 — 24. 9. 2020, 21:30
Kategorie: Benefiční akce, Koncert, Akce pro veřejnost

Charitní dům sv. Benedikta LabreV Charitním důmě sv. Benedikta Labre – nízkoprahovém denním centru pomáháme ženám a mužům bez domova v jejich obtížné situaci. V centru jim poskytujeme bezpečné zázemí, možnost osobní hygieny, základní nasycení a sociální poradenství. Služby jsou poskytovány anonymně a bezúplatně lidem, kteří svoji nepříznivou sociální situaci nejsou schopni řešit vlastními silami.

Rekonstrukce bývalého husitského kostela přinese rozšíření stávajících prostor a zkvalitnění zázemí pro klienty i pracovníky služby pro poskytování profesionální sociální práce, která bude rozšířena o nové aktivity (svépomocné skupiny). VCharitní dům sv. Benedikta Labreznikne také zázemí pro další službu terénní programy a zimní nízkoprahové noční centrum. Rekonstrukci objektu z velké části financuje projekt "Rozvoj a optimalizace sociálních služeb v Charitním domě sv. Benedikta Labre pro lidi bez domova" z Integrovaného regionálního operačního programu Evropské unie, dále z dotace statutárního města Ostravy. Na dofinancování rekonstrukce Charitě Ostrava aktuálně schází 2,5 mil. Kč.

Moderátor programu: Jiří Jekl

Záštitu nad koncertem převzal:
Family Gospel OstravaMons. Martin David, apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze
Ing. Tomáš Macura, MBA, primátor statutárního města Ostravy

Přímý přenos: TV NOE, 24. 9. 2020 od 20:00 h

Mimořádná opatření souvisejících s pandemií koronaviru zatím neomezují vnitřní hromadné akce s kapacitou do 500 lidí. Nadále předpokládáme, že se koncertu bude moci účastnit široká veřejnost (nutná je ochranna dýchacích cest - respirátorem, rouškou, ústenkou, šátkem, šálou nebo jinými ochrannými prostředky). O případných dalších změnách bude informovat.

Prodej vstupného bude probíhat pouze na místě v rámci povolené veřejné sbírky. Cena vstupenky 300 Kč. Předprodej vstupenek nebude realizován.

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a dalších partnerů.

Partneři koncertu Charity Ostrava 2020

Tříkrálová sbírka 2020

6. 4. 2020, 14:00 — 31. 12. 2020, 17:00

Jak pečovat o nemocného v domácím prostředí - konzultace