Šporcl, Bende a JKO zahrají pro azylový dům

Benefiční koncert  Charity Ostrava - Sešli se, aby pomohli... - na podporu Charitního domu sv. Zdislavy - azylového domu pro matky s dětmi proběhne 21. 9. 2017 od 19 h v Divadle A. Dvořáka v Ostravě. Vystoupí Pavel Šporcl, Janáčkův komorní orchestr a Petr Bende.

Petr BendePetr Bende se na koncertu představí akustické sestavě v doprovodu cimbálu (Michal Grombiřík) a basy (Dalibor Dunovský). Fenomenální houslista Pavel Šporcl vystoupí ve vlastní virtuózní variaci pro sólové housle "Kde domov můj" a dále za doprovodu skvělého Janáčkova komorního orchestru pod vedením Jakuba Černohorského uvedou Vivaldiho "Čtvero ročních dob".

Azylový dům sv. Zdislavy poskytuje dočasné zázemí matkám s dětmi, které přišly o bydlení a potřebují podpořit, aby znovu získaly soběstačnost a možnost zapojení zpět do běžného života. Celý výtěžek vstupného na koncert bude využit na podporu Charitního domu sv. Zdislavy v rámci povolené veřejné sbírky.

Záštitu nad koncertem převzali tři významní představitelé regionu a města - Mons. František V. Lobkowicz, biskup Diecéze ostravsko-opavské, Ing. Tomáš Macura, MBA, primátor statutárního města Ostravy, Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc., hejtman Moravskoslezského kraje.Janáčkův komorní orchestr

Předprodej vstupenek v systému Národního divadla moravskoslezského a Ostravského informačního servisu od 25. 8. 2017. Koncert bude vysílat v neděli 24. 9. 2017 od 20:00 h v záznamu TV NOE.

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Partneři koncertu Charity Ostrava 2017

Projekty Charity Ostrava jsou realizovány s finanční podporou statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje, Programu švýcarsko-české spolupráce

Program švýcarsko-české spolupráce

1. 8. 2017, 08:00 — 31. 8. 2017, 17:00