Domov bez domova objektivem Jindřicha Štreita

Vernisáž fotografií J. Štreita - Domov bez domova

Vernisáž fotografií prof. Jindřicha Štreita s názvem „Domov bez domova“ proběhne 12. 10. 2017 od 17 h v ostravském obchodním centru Fórum Nová Karolina. Příjměte srdečné pozvání...

12-10_2017_DPCH - vernisáž J. Štreit„Snímky Jindřicha Štreita umožňují nahlédnout do životů lidí, kteří jsou v těžké sociální situaci na okraji společnosti a zároveň upozorňují na problém chudoby,“ zve ke zhlédnutí ojedinělých snímků z reálného prostředí vyloučených lokalit Martin Pražák, ředitel Charity Ostrava. Fotografie vznikaly ve spolupráci s terénními pracovníky Armády spásy a Charity, kteří k lidem bez domova dochází, aby jim nabídli podporu směřující ke zlepšení jejich situace.

V rámci vernisáže uvede autora Jindřicha Štreita a soubor fotografií Domov bez domova Doc. Mgr. Jiří Siostrzonek, Ph.D. z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě. Vernisáž doprovodí hudebním programem soubor Collegium musicum vocale.

Výstava v rámci kampaně Dny proti chudobě v Ostravě bude k shlédnutí ve 2. patře obchodního centra Fórum Nová Karolina do konce října.