Denní centrum sv. Alžběty slouží lidem se zdravotním postižením

Charitní dům sv. Alžběty - denní centrum

Posláním služby Denního centra sv. Alžběty je podpořit lidi se zdravotním postižením (Alzheimerovou a Parkinsonovou nemocí) při zajištění jejich potřeb v době, kdy o ně nemůže pečovat rodina nebo blízcí. Díky službě může člověk zůstat ve svém domácím prostředí.

Služba denního centra může pomoci řešit životní situace klientů, které by mohly být jinak řešitelné jen s těží, jak ilustruje příběh paní Libuše, který vypráví Lenka Havriščuková, geriatrická pracovnice centra:

Charitní dům sv. Alžběty - denní centrum pro seniory"V říjnu nás kontaktovala paní Jana s žádostí o službu Denního centra pro svou maminku - paní Libuši,  se kterou žije společně v bytě. V rámci sociálního šetření nám paní Libuše sdělila, s jakou pravidelností si přeje do centra docházet. Svěřila se nám, že jí činí velké obtíže být doma sama v době, když je její dcera v práci. V rámci jednání obavy o maminku z téhož důvodu projevila také její dcera. Paní Libuše se hned od prvního dne v denním centru, zapojila nejen do programů jako je cvičení paměti, kondiční cvičení apod., ale také do kolektivu. Je usměvavá a spokojená. Rovněž její dcera je dle svých slov klidná, když je v zaměstnání a ví, že je o její maminku postaráno."

Charitní dům sv. Alžběty - relaxačně-terapeutická zahradaDenní centrum v Charitním domě sv. Alžběty nabízí aktivní využití času, společenský kontakt s vrstevníky a širším okolím, podporuje samostatnost uživatelů služby a vytváří podmínky pro jejich důstojný a aktivní život. Služba podporuje rodiny, které pečují o svého rodinného příslušníka, přebírá uživatele na přesně vymezenou dobu, než se vrátí ze zaměstnání nebo vyřídí své osobní záležitosti (lékař, úřady apod). Poskytujeme také stravu, pečovatelské služby, aktivizační a vzdělávací program, společenské aktivity včetně procházek, výletů apod. K dispozici je nová relaxační místnost a terapeutická zahrada přímo v areálu služby.

Charitní dům sv. AlžbětyDenní centrum sv. Alžběty je určeno pro seniory a dospělé lidi se zdravotním postižením, počínající demencí, smyslovými a pohybovými poruchami či jinými chorobami souvisejícími se stářím. Žádost o přijetí do služby a ceník naleznete na webu Charity Ostrava.

Kontakt: Charita Ostrava, Charitní dům sv. Alžběty - denní centrum, Zelená 2514/73, 709 00 Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky, Telefon: 599 526 912, 731 682 547, 737 553 169, e-mail: cho.domovinka@charita.cz.
Otevírací doba denního centra: pondělí-pátek, 7–16 h. Vedoucí služby: Mgr. Jindřich Čáp

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy

15. 5. 2018, 15:34 — 3. 9. 2018, 23:59

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

24. 5. 2018, 15:33 — 30. 6. 2018, 23:59

Program v Charitním středisku Gabriel - 6/2018