Benefice podpořila azylový dům pro matky s dětmi

Benefice Charity Ostrava - "Sešli se, aby pomohli..." - 21. 9. 2017

Azylový dům pro matky s dětmi sv. Zdislavy podpořili 21. září návštěvníci a umělci 12. ročníku benefice "Sešli se, aby pomohli".  Prodej vstupenek, podpora partnerů, výnos a sbírkové pokladničky přinesl pro azylový dům  96 tis. Kč. Děkujeme za podporu.

21-09-2017_Sešli se aby pomohliDramaturgie 12. ročníku benefičního koncertu  Charity Ostrava - Sešli se, aby pomohli... - na podporu Charitního domu sv. Zdislavy – azylového domu pro matky s dětmi přivedla na jeviště Národního divadla moravskoslezského – Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě - Petra Bendeho, Pavla Šporcla a Janáčkův komorní orchestr. Skvělé výkony všech vystupující ocenilo publikum čtyřset diváků bouřlivým potleskem ve stoje. Prodej vstupenek přinesl do veřejné sbírky 38.404 Kč. Výnos z dárcovských SMS činí 3.384 Kč, dalších 9.813 Kč se shromáždily do zapečetěné sbírkové pokladničky. Podpora partnerů po úhradě všech nákladů koncertu přinesla dalších 45 tis. Kč.

Celý výtěžek z prodaných vstupenek v předprodeji a na místě putuje na konto povolené veřejné sbírky č. ú. 107-5210720287/0100 a podpoří Charitní dům sv. Zdislavy sloužící od roku 1994 jako dočasné zázemí matkám, dětem a těhotným ženám  jako dočasné zázemí při ztrátě vlastního bydlení.

21-09-2017_Sešli se aby pomohliPro zájemce, kteří nemohli být přímo na místě, odvysílá 29. 9. v 0.10 h reprízu záznamu koncertu  TV NOE. Záštitu nad beneficí převzali ostravsko-opavský biskup Mons. František V. Lobkowicz, ostravský primátor Ing. Tomáš Macura, MBA a moravskoslezský hejtman Prof. Ivo Vondrák, CSc.

Děkujeme všem návštěvníkům, divákům a partnerům koncertu za podporu Charitního domu sv. Zdislavy.

Koncert byl realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Podpořili jej také mnozí firemní partneři.

Partneři koncertu Charity Ostrava 2017

Projekty Charity Ostrava jsou realizovány s finanční podporou statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje, Programu švýcarsko-české spolupráce

Program švýcarsko-české spolupráce

1. 10. 2017, 08:00 — 31. 10. 2017, 17:00