Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výtěžek z loterií pomáhá seniorům i lidem v krizové životní situaci

Díky podpoře Statutárního města Ostravy a prostřednictvím poskytování peněžních prostředků z odvodu z loterií a jiných podobných her mohla Charita Ostrava uskutečnit stavební úpravy v rámci tří charitních domů, a zvýšit tak kvalitu a kapacitu poskytovaných služeb.

Představení pro jednoho diváka zaujalo v transformovně i hospici

Divadelní festival Dream Factory Ostrava opět vydal do prostor, kam se lidé běžně nedostanou. Na představení pro jednoho diváka s názvem μSputnik se přišli zájemci podívat do energetické transformovny ČEZ Distribuce v Ostravě-Kunčicích i Hospicu sv. Lukáše.

Dá se celý život shrnout do jedné věty a udělat za ní tečku?

Dokumentární projekt Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče Dobrá tečka sbírá poselství lidí na sklonku života. Soubor videorozhovorů je umístěn na webu dobratecka.cz.

Dluhové pasti: náš společný problém

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Důstojné a aktivní stáří s podporou ze Švýcarska

Zkvalitnit zázemí dvou domovů pro seniory se podařilo Charitě Ostrava díky finanční podpoře ze Švýcarska prostřednictvím Programu švýcarsko-české spolupráce. Poskytnuté finance umožňují nyní seniorům a lidem s Alzheimerovou chorobou prožívat život v důstojných podmínkách s možností využívat nové terapie a aktivity.

Pomozte Mobilnímu hospici sv. Kryštofa s ČSOB

Pomozte nám svým příspěvkem zajistit ztrátový provoz Mobilního hospice sv. Kryštofa. Společnost ČSOB v rámci programu ČSOB pomáhá regionům Vaši podporu dále navýší.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Ženy z azylového domu poběží Český běh žen Ostravou

Ženy v nouzi z azylového domu a startovacích bytů Charity Ostrava se aktivně zapojí do 5. ročníku Českého běhu žen, který se uskuteční v centru Ostravy 27. 5. 2017.

Posvátná místa v Ostravě rozezní hudba festivalu Slezská lilie

Přijďte si ve dnech 8. 6. a 10. – 11. 6. 2017 na festival Slezská lilie poslechnout to nejlepší ze současné hudby s poselstvím v podání americké reggae skupiny Christafari, polských MATE.O – TU, sboru Ostrava zpívá gospel ve spojení s Lenkou Dusilovou či Voxela.

Projekty Charity Ostrava jsou realizovány s finanční podporou statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje, Programu švýcarsko-české spolupráce

Program švýcarsko-české spolupráce

1. 6. 2017, 08:00 — 30. 6. 2017, 17:00