Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Rekonstrukce objektu pro lidi bez domova díky Evropské unii

Prostředky z Evropské unie umožní Charitě Ostrava rozvinout sociální služby pro lidi bez domova prostřednictvím rekonstrukce objektu Charitního domu sv. Benedikta Labre.

Služby pro lidi bez domova v zimě 2017/2018

Charita Ostrava poskytuje sociální služby pro lidi bez domova celoročně, v zimním období kapacitu služeb dle potřeby navyšujeme. Nejdůležitější pro lidi žijící na ulici je možnost pobytu v teple a nezbytností jsou také jídlo, nápoje, oblečení a boty.

Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

Denní centrum sv. Alžběty slouží lidem se zdravotním postižením

Posláním služby Denního centra sv. Alžběty je podpořit lidi se zdravotním postižením (Alzheimerovou a Parkinsonovou nemocí) při zajištění jejich potřeb v době, kdy o ně nemůže pečovat rodina nebo blízcí. Díky službě může člověk zůstat ve svém domácím prostředí.

Biskup udělil ocenění za obětavou službu pro diecézi

Na slavnost sv. Hedviky 16. října udělil ostravsko-opavský biskup František V. Lobkowicz 24 ocenění za obětavou službu pro diecézi. Mezi oceněnými osobnostmi jsou také tři dlouholeté pracovnice Charity Ostrava.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Zveme na ples Diecézní charity ostravsko-opavské

Přijďte na benefiční Ples s Charitou, který se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017 od 19 hod. v Clarion Congress hotelu Ostrava. Srdečně zveme všechny, kteří mají zájem o charitní činnost našich 18  oblastních  charit.

VIDEO: Diecézní charita ostravsko-opavská od začátků k současnosti

Vznik Diecézní charity ostravsko-opavské souvisí se zřízením ostravsko-opavské diecéze, k němuž došlo rozhodnutím papeže sv. Jana Pavla II. Papežskou bulou Ad Christefidelium spirituality ze dne 30. května 1996 bylo zveřejněno rozdělení dosavadní olomoucké arcidiecéze a prvním biskupem nové diecéze byl jmenován Mons. František Václav Lobkowicz.

Podpořte v Tescu Canisterapii pro seniory

Do konce října máte možnost hlasovat v rámci programu NF Tesco "Vy rozhodujete, my pomáháme" pro projekt Charity Ostrava "Canisterapie pro seniory" v obchodním domě Tesco v Ostravě-Třebovicích. Žetony za nákup můžete podpořit uživatele Charitních domů sv. Alžběty, sv. Václava a Hospice sv. Lukáše. Děkujeme!

Domov bez domova objektivem Jindřicha Štreita

Vernisáž fotografií prof. Jindřicha Štreita s názvem „Domov bez domova“ proběhne 12. 10. 2017 od 17 h v ostravském obchodním centru Fórum Nová Karolina. Příjměte srdečné pozvání...

3. 11. 2017, 16:13 — 30. 1. 2018, 23:59

Můj svět - 10. ročník fotografické soutěže Charity Opava