Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Na Homeless Cupu Morava 2018 se utkají lidé bez domova

Na třetím ročníku fotbalového turnaje Homeless Cup Morava se utkají lidé bez domova. Turnaj v úterý 24. 4. 2018 od 9:00 v ostravském Trojhalí Karolina zahájí slavnostním výkopem pořádající Armáda Spásy, Charita Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananim. Zveme veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů lidí bez přístřeší.

Hlasujte pro Mobilní hospic sv. Kryštofa

Projekt Charity Ostrava "Pomoc nemocným prostřednictvím služby Mobilního hospice sv. Kryštofa“ má možnost získat podporu v programu ČSOB - pomáhá regionům – jarní výzva 2018. Pomozte nám svým hlasováním =>

Krizová noclehárna v Ostravě-Vítkovicích uzavřena

Bezplatná krizová noclehárna pro ženy a muže bez domova v Charitním domě sv. Benedikta Labre se s ohledem na klimatické podmínky uzavírá od soboty 24. 3. 2018.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Krizová noclehárna v Ostravě-Vítkovicích uzavřena

Bezplatná krizová noclehárna pro ženy a muže bez domova v Charitním domě sv. Benedikta Labre se s ohledem na oteplení 5. 3. 2018 uzavřela.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Zveme na Dny otevřených dveří v Charitě Ostrava

Dny otevřených dveří se ve všech sociálních a zdravotních službách poskytovaných Charitou Ostrava uskuteční ve dnech 21. - 22. 2. 2018 v době 9-17 h. Srdečně zveme a těšíme se na Vaši návštěvu!

Charita Ostrava otevřela nouzové centrum pro lidi bez domova

S ohledem na očekávané ochlazení v příštích dnech otevře Charita Ostrava od 5. 2. 2018 nízkoprahové noční zimní centrum pro ženy a muže bez domova.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy