Informace o zpracování osobních údajů v Charitě Ostrava

GDPR

V ČR nabývá od 25. 5. 2018 účinnosti nová legislativa týkající se ochrany osobních údajů. Jedná se o Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation, zkráceně GDPR). Dle nařízení níže plníme naší informační povinost:

Pomozte společně s ČSOB Mobilnímu hospici sv. Kryštofa

Mobilní hospic sv. Kryštofa

Pomozte nám stejně jako vloni svým příspěvkem zajistit ztrátový provoz Mobilního hospice sv. Kryštofa. Společnost ČSOB v rámci programu ČSOB pomáhá regionům shromážděnou podporu dále navýší až o 50 tis. Kč.

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Pomozte Prožít stáří důstojně

Prožít stáří důstojně

Pro nemocného nebo unaveného člověka je nejdůležitější odpočinek v pohodlné posteli. Nejcitelněji to vnímají senioři, dlouhodobě nemocní lidé, lidé upoutaní na lůžko. Cílem kampaně "Prožít stáří důstojně" je zajistit finance na obnovu polohovacích postelí v domovech pro seniory Charity Ostrava.

Na Homeless Cupu Morava 2018 se utkají lidé bez domova

Homeless Cup Morava

Na třetím ročníku fotbalového turnaje Homeless Cup Morava se utkají lidé bez domova. Turnaj v úterý 24. 4. 2018 od 9:00 v ostravském Trojhalí Karolina zahájí slavnostním výkopem pořádající Armáda Spásy, Charita Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananim. Zveme veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů lidí bez přístřeší.

Hlasujte pro Mobilní hospic sv. Kryštofa

Péče Mobilního hospice sv. Kryštofa

Projekt Charity Ostrava "Pomoc nemocným prostřednictvím služby Mobilního hospice sv. Kryštofa“ má možnost získat podporu v programu ČSOB - pomáhá regionům – jarní výzva 2018. Pomozte nám svým hlasováním =>

Krizová noclehárna v Ostravě-Vítkovicích uzavřena

Krizová noclehárna v Charitním domě sv. Benedikta Labre

Bezplatná krizová noclehárna pro ženy a muže bez domova v Charitním domě sv. Benedikta Labre se s ohledem na klimatické podmínky uzavírá od soboty 24. 3. 2018.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Krizová noclehárna v Ostravě-Vítkovicích uzavřena

Krizová noclehárna v Charitním domě sv. Benedikta Labre

Bezplatná krizová noclehárna pro ženy a muže bez domova v Charitním domě sv. Benedikta Labre se s ohledem na oteplení 5. 3. 2018 uzavřela.

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy

15. 5. 2018, 15:34 — 3. 9. 2018, 23:59

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

24. 5. 2018, 15:33 — 30. 6. 2018, 23:59

Program v Charitním středisku Gabriel - 6/2018