Rekonstrukce vodovodu v domově pro seniory sv. Václava

Charitní dům sv. Václava

Část zastaralých a nedostatečných rozvodů vody v domově pro seniory sv. Václava se obnovilo za finanční podpory statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Charitní dům sv. Františka má nová okna díky dotacím

Charitní dům sv. Františka

Celkem 80 technicky nevyhovujících oken ze 70. let v Charitním domu sv. Františka se podařilo vyměnit za nová okna díky rekonstrukci financované dotacemi z Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy.

Pomozte Prožít stáří důstojně

Prožít stáří důstojně

Pro nemocného nebo unaveného člověka je nejdůležitější odpočinek v pohodlné posteli. Nejcitelněji to vnímají senioři, dlouhodobě nemocní lidé, lidé upoutaní na lůžko. Cílem kampaně "Prožít stáří důstojně" je zajistit finance na obnovu polohovacích postelí v domovech pro seniory Charity Ostrava.

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Předprodej na benefici pro Hospic zahájen

Sešli se, aby pomohli... 2018

Předprodej vstupenek na benefiční koncert  Charity Ostrava - Sešli se, aby pomohli... - na podporu Hospice sv. Lukáše – zařízení pro lidi v závěru života je zahájen. V úterý 18. 9. 2018 od 19 h vystoupí Bratři Ebenové, Pavla Flámová v doprovodu Cameraty Janáček.

Tieto přispívá na obědy matkám a dětem v nouzi

Tieto donate lunch

Ostravská pobočka finské IT společnosti Tieto od května přispívá na obědy Charitnímu domu sv. Zdislavy - azylovému domu pro matky s dětmi. Zaměstnanci společnosti Tieto mohou v místní IQ restauraci, kromě vlastního oběda zakoupit i další pokrm pro potřebné.

Energetici z Čezu pomáhali v Hospici sv. Lukáše

Energetici z ČEZu v Hospici sv. Lukáše

V rámci projektu "Čas pro dobrou věc" přivítal Hospic sv. Lukáše a zaměstnance ze Skupiny ČEZ, kteří zde pomohli v rámci firemního dobrovolnictví s údržbou zahrady sloužící pacientům i jejich blízkým rodinným příslušníkům.

Informace o zpracování osobních údajů v Charitě Ostrava

GDPR

V ČR nabývá od 25. 5. 2018 účinnosti nová legislativa týkající se ochrany osobních údajů. Jedná se o Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation, zkráceně GDPR). Dle nařízení níže plníme naší informační povinost:

Pomozte společně s ČSOB Mobilnímu hospici sv. Kryštofa

Mobilní hospic sv. Kryštofa

Pomozte nám stejně jako vloni svým příspěvkem zajistit ztrátový provoz Mobilního hospice sv. Kryštofa. Společnost ČSOB v rámci programu ČSOB pomáhá regionům shromážděnou podporu dále navýší až o 50 tis. Kč.

Na Homeless Cupu Morava 2018 se utkají lidé bez domova

Homeless Cup Morava

Na třetím ročníku fotbalového turnaje Homeless Cup Morava se utkají lidé bez domova. Turnaj v úterý 24. 4. 2018 od 9:00 v ostravském Trojhalí Karolina zahájí slavnostním výkopem pořádající Armáda Spásy, Charita Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananim. Zveme veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů lidí bez přístřeší.

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy

15. 5. 2018, 15:34 — 3. 9. 2018, 23:59

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

11. 9. 2018, 17:00 — 11. 9. 2018, 19:00

Fotoklub Mosty - vernisáž fotografií - 11. 9. 2018