Zveme na Dny otevřených dveří v Charitě Ostrava

Dny otevřených dveří Charita Ostrava 2018

Dny otevřených dveří se ve všech sociálních a zdravotních službách poskytovaných Charitou Ostrava uskuteční ve dnech 21. - 22. 2. 2018 v době 9-17 h. Srdečně zveme a těšíme se na Vaši návštěvu!

Charita Ostrava otevřela nouzové centrum pro lidi bez domova

Charitní dům sv. Benedikta Labre - nízkoprahové noční zimní centrum

S ohledem na očekávané ochlazení v příštích dnech otevře Charita Ostrava od 5. 2. 2018 nízkoprahové noční zimní centrum pro ženy a muže bez domova.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Oborová zdravotní pojišťovna podpořila Hospic sv. Lukáše

Den zdraví v Ostravě

Částkou 50 tis. Kč podpořila OZP charitní Hospic sv. Lukáše, jehož příznivci shromáždili nejvíce kroků v soutěži Každý krok pomáhá. Kampaň vyvrcholila 27. 1. v rámci Dne zdraví v ostravském Avion Shopping Parku.

Díky štědrým dárcům pomůže Tříkrálová sbírka lidem v nouzi v Ostravě

Tříkřálová sbírka v Ostravě-Porubě

Tříkrálová sbírka 2018 přinesla díky štědrosti Ostravanů, obyvatel obcí v okolí a zapojení více než čtrnácti set  koledníků historicky nejvyšší částku 2 097 804 Kč.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Ostravanům požehnají Tři králové

Tisková konference k Tříkrálové sbírce 2018

S přáním štěstí, zdraví a pokoje do nového roku budou přicházet do ostravských domácností Tři králové v rámci tradiční celorepublikové veřejné sbírky pořádané 1. – 14. ledna 2018 po osmnácté Charitou Česká republika. Králové budou přinášet dary a žádat podporu pro lidi v nouzi.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Tříkrálová sbírka na počátku nového roku

Tříkrálová sbírka 2018

S přáním štěstí, zdraví a pokoje do nového roku budou přicházet do ostravských domácností Tři králové v rámci tradiční celorepublikové Tříkrálové sbírky pořádané 1. – 14. ledna 2018 již po osmnácté Charitou Česká republika.

Každý krok pomáhá – Přijmi výzvu a pomáhej

Oborová zdravotní pojišťovna

Chůze je nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb. OZP se proto rozhodla, že snahu o zdravý životní styl podpoří. Stačí se zapojit do soutěže Každý krok pomáhá a pomoci tak některému čtyř dobročinných projektů včetně charitního Hospice sv. Lukáše.

23. 1. 2018, 15:47 — 13. 12. 2018, 23:59

Nebojte se pečovat - kurzy